Translate

Mittwoch, 2. Februar 2011

Von Skandal zu Skandal: Ein Minister der Mafia Regierung des Salih Berisha, ist Drahtzieher im 20 Milliarden Banken Betrug in Italien

Kapen 20 miliardë $ bono  false, i përfshirë një ministër shqiptar
Das Mafia Minister Kabinett, des Salih Berisha, mit dem Mafia Boss der Skrapari Bande: Ilir Meta

$20 Milliarden an US-Staatsanleihen in Italien beschlagnahmt
Donnerstag, 27. Januar 2011 , von Freeman um 09:00

Die Carabinieri in Rom haben US-Staatsanleihen im Wert von 20 Milliarden Dollar beschlagnahmt. Auf die Papiere sind Militärpolizisten zufällig bei einer Kontrolle auf der Raststätte nahe Fermo auf der Autobahn A14 gestossen. Sie waren auf der Rückreise von ihrem Dienst in Norditalien, als ihnen Personen verdächtig vorkamen.

Beim Halt an der Raststätte fielen den Militärs die in Zivil waren ein Gruppe von sechs Männern auf, die mit drei Transportern unterwegs waren. Beim Verlassen der Fahrzeuge wurden die Männer angesprochen, die einen sehr nervösen Eindruck machten. Deshalb beschlossen die MPs die Männer näher anzusehen und einer Identitätsprüfung zu unterziehen. Sie entschieden

Hier weiterlesen: Alles Schall und Rauch: $20 Milliarden an US-Staatsanleihen in Italien beschlagnahmt 
..................
http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2011/01/20-milliarden-us-staatsanleihen-in.html#ixzz1CncvcPXf


lt. Ermittlern, ist sind es herragende Fälschungen, welche von einem Albanischen Minister praktisch inzeniert wurden und über China kamen, wo man einen Banken Kredit haben wollte.

Höchstrangige Carbinieri Generäle, bei der Presse Konferenz!
SHEKULLI
Albanian minister allegedly involved in fraudulent scheme to sell '$20 billion of US treasury bills'.

Kapen 20 mld $ bono false, i përfshirë ministri shqiptar
SHEKULLI ONLINE | 

Osservatorio Italiano, e njohur si "gazeta e inteligjencës ekonomike", ka botuar dje një lajm që mund të kthehet në mega-skandalin e radhës për Shqipërinë. Bono thesari false të Qeverisë Amerikane, gjithsej 40 obligacione me vlerë 20 miliardë dollarë janë kapur dje në një kontroll rutinë në një postbllok rrugor në Itali. 


Pasi të ndaluarit janë marrë në pyetje nga një grup hetimor që merret prej kohësh me këtë lloj krimi, ka dalë prej tyre një deklaratë tronditëse. Një ministër shqiptar është i përfshirë në këtë mega-skandal financiar, ndërsa bonot ishin destinuar për një mashtrim të madh bankar. 

Më poshtë lajmi i plotë botuar dje pasdite në "Osservatorio Italiano", në seksionin Lajme nga Ballkani me titullin "Trovati in Italia collaterali per 20 miliardi di dollari: coinvolto un Ministro albanese" (Kapen në Itali, kolaterale me vlerë 20 miliardë dollarë, i implikuar një ministër shqiptar?)
http://www.osservatorioitaliano.org/read.php?id=75278


FERMO - Në një zonë shërbimi të autostradës A14, pranë Pedasos, (Provinca e Fermos), gjatë një blici të karabinierëve, janë gjetur bono thesari false të lëshuara nga Qeveria Amerikane me një vlerë prej 20 miliard dollarësh.
Bonot me adresë të rremë janë gjetur në një automobil gjatë një kontrolli rutinë në një postbllok policor. Karabinierët kanë kryer ndalimin e 6 personave dhe i kanë izoluar në komisariat për tu marrë në pyetje.


"Janë sekuestruar bonot, e përbëra nga 40 obligacione të lëshuara në vitin 1930, secila me vlerë 500 milionë dollarë. Kolateralet janë rezultat i një teknike të shkëlqyer dhe të detajuar falsifikimi",- tha një zëdhënës i skuadrës së hetuesve, duke shtuar se bazuar në një rikonstruksion të parë të ngjarjes, bonot vijnë nga një ministër shqiptar, që i ka marrë nga një ndërmjetës i Republikës Popullore të Kinës. Mes 6 të ndaluarve janë dy qytetarë të Fermos dhe një person tjetër i implikuar, i njohur si biznesmen në Montegiorgio.


Bonot 20 miliardë dollarëshe ishin destinuar për një mashtrim të madh bankar. Rasti në fjalë duket se risjell në dritë ekzistencën e një trafiku ilegal kolateralësh false me tipare dhe karakteristika të njohura tashmë për ekspertët e fushës.


Një hetim i thelluar i Etleboro ONG kishte sinjalizuar që më parë ekzistencën e praktikave të tilla financiare të destinuara për krijimin e parave fiktive nëpërmjet bankave dhe instituteve të kredive.
..
http://www.shekulli.com.al/2011/02/02/


Die NGO Etleboro.it hat damit etwas zu tun! Ganz offiziell vertrieben die seit 2006, von Bernake unterschriebene schriftliche und gefälschte Beglaubigung der FED


http://sites.etleboro.com/thumbnails/news/76471_6995c38435c2bdf38d38833508c16bbc.jpg

http://etleboro.blogspot.com/


Mashtrimet me bonot dhe perandoria e bankave


Javën e kaluar, sajti italian Etleboro, i specializuar për investigime në fushën ekonomike, botoi konkluzionet e një hetimi të ndërmarrë në lidhje me mashtrimet në botën financiare, të lidhura me kolateralet, obligacionet, titujt apo bonot e thesarit të cilat sot e kësaj dite nuk dihet nëse janë të vërtetë apo falsë. Miliarda dollarë qarkullojnë në këtë mënyrë nëpër banka dhe tregje financiare, duke vënë në rrezik stabilitetin e gjithë sistemit ekonomik botëror. Lidhje me krimin e organizuar, mbështetje për trafiqe dhe pastrim parash, ja çfarë ndodh prapa fasadave të institucioneve financiare, të cilave ne u besojmë kursimet tona. Si funksionojnë titujt apo obligacionet false si garanci bankare për operacione financiare kriminale, të cilat përdorin si mbulesë projekte humanitare. Rrjetet kriminale financiare angazhojnë mijëra persona, të cilët në të vërtetë punojnë me qëllim që pak njerëz të përfitojnë shuma marramendëse, në dëm të ekonomisë botërore, të mijëra bizneseve të vogla dhe miliona depozituesve. Gazeta “INVESTIGIM” po boton të plotë artikullin e publikuar nga Etleboro, në të cilin gjen veten e vet edhe Shqipëria.
....................
Mali i Zi, Shqipëria, Kosova, Maqedonia, Bosnja apo ndryshe vende që kontrollohen totalisht nga grupet bankare, po shndërrohen në kryqëzime për shitblerje titujsh të këtij lloji. Brokers individualë, të lidhur me shoqëri tregtare e më pas me banka të rëndësishme, blejnë në tregjet e Zyrihut e Parisit sasi të ndryshme kolateralesh të negociueshme, secila e shoqëruar me ekspertizë dhe certifikatë. Më pas titujt qarkullojnë në tregun bankar e financiar dhe transaksionet e para janë të domosdoshme për të konfirmuar autenticitetin dhe besueshmërinë e tyre, me qëllim që të krijohet besueshmëria edhe te blerësit e ardhshëm. Titujt qarkullojnë derisa nuk bien në duar të biznesmenëve apo organizatave kriminale, që i përdorin si garanci për operacione të riciklimit të parave apo trafikut të armëve, drogës dhe plehrave. Praktikisht bankat vendosin të pranojnë sasi të konsiderueshme parash kesh (p.sh. 800 mijë dollarë) të garantuara nga kolaterali (për 1 milion dollarë) dhe që shkojnë në depozita. Në të njëjtën mënyrë, titujt mund të dorëzohen në kufi në shkëmbim të materialeve të trafikueshme ilegalisht, si vlerë që i jepet mbajtësit si garanci për transferimin e parave. Në një moment të mëvonshëm, titujt përdoren si garanci për rritjen e kapitalit apo rikapitalizacionit, që në pjesën më të madhe duhet të mbulojnë humbje apo të manipulojnë bilancet për të garantuar rritjen e kuotave të aksioneve në bursë. Në rast kontrolli, bankat mund të kalojnë në zhvlerësimin e rezervave, duke denoncuar brokersat për mashtrim. Ka patur një sërë rastesh me dënime të tilla të individëve të ndryshëm gjatë periudhave të krizave financiare globale, por edhe falimentime në masë që kanë çuar në zhdukjen e grupeve të mëdha bankare. Kështu, këto transaksione organizohen për dobinë reciproke të bankave dhe grupimeve kriminale dhe shpesh edhe të qeverive që pranojnë si të vlefshëm tituj sikundër ata të sekuestruar në Itali dhe që paguajnë për një pjesë të vlerës së tyre. Autoritetet shtetërore që sekuestrojnë këto tituj, në mënyrë të njëanshme mund edhe t’i njohin ata si të vlefshëm dhe të paguajnë për një pjesë të vlerës së tyre. Jo rastësisht, trafiku i titujve intensifikohet në periudhat e krive financiare, që shtyn shtetet të përdorin kolateralet për emisionin e monedhave përmes financimit të veprave publike dhe projekteve të organizatave joqeveritare. Në rast se autoritetet nuk provojnë se titujt janë të destinuara për aktivitete të paligjshme, ato duhen rikthyer pasi ligji dënon mbajtjen e obligacioneve të huaja false. Dhe kështu titujt dalin nga sekuestrimi dhe rihidhen në tregun e zi, për të vazhduar të përdoren në operacione të paligjshme.
..............

http://www.gazetatema.net/web/?p=8785 

1 Kommentar:

  1. Das FBI hat nun den Fall übernommen

    GAZETA SHQIPTARE
    The FBI is investigating a suspected fraud in Italy involvoing $20 billion in US bonds, which allegedly involved an Albanian minister.

    AntwortenLöschen