Fussball Wetten Betrug, Autoschiebereien, Bauunternehmer, natürlich Abwasser Entsorgung und gestorben sind bei dem Absturz, 3 Deutsche sogenannte Geschäftsleute. Dokumenten Fälschungen, Betrug, ein Langzeit Strafregister.
An Bord war der Hauptangeklagte im rumänischen Fußball-Wettskandal - >
ORIN ŢERBEA, om de afaceri şi investitor în fotbal, se află printre victimele accidentului de elicopter din judeţul Mureş. Primarul localităţii mureşene Tăureni, Ovidiu Petru Oltean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în elicopter se aflau omul de afaceri, o angajată a acestuia, trei afacerişti germani şi pilotul.
Sorin Ţerbea era membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal şi derula afaceri în domeniul transportului, construcţiilor şi salubrităţii.Oltean a precizat că Sorin Ţerbea şi cei trei oameni de afaceri germani au făcut, luni după-amiază, o vizită la o fabrică de mobilă din localitate.
Oltean a susţinut că, în timpul vizitei, omul de afaceri a fost sunat de DNA, după care a devenit irascibil şi a decis să plece.
Aceasta a mai afirmat că a insistat să ofere oamenilor de afaceri o maşină cu care să plece, însă aceştia au vrut să se deplaseze tot cu elipcopterul.
Conform sursei citate, aparatul de zbor s-a prăbuşit în lac la trei-patru minute de la decolare, la circa două sute de metri distanţă de locul din care plecase.
Şeful SMURD Mureş, Cristian Boeriu, a declarat, luni seară, corespondentului MEDIAFAX, că până la ora transmiterii acestei ştiri patru persoane au fost scoase decedate din lac, iar una se pare că este încă în elicopterul prăbuşit.
Potrivit lui Boeriu, femeia care a supravieţuit accidentului a fost preluată de un echipaj SMURD şi este transportată spre Târgu Mureş. Boeriu a spus că aceasta are câteva contuzii, dar este conştientă.
Şeful SMURD Mureş a adăugat că echipele de intervenţie se află la locul accidentului şi caută cea de-a cincea victimă.
Boeriu nu a putut oferi deocamdată informaţii despre identitatea persoanelor care au murit şi a celei rănite.
O echipă de specialişti criminalişti de la Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a fost trimisă în comuna Tăureni, pentru a acorda sprijin de specialitate în cadrul cercetării la faţa locului, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, chestor şef Petre Tobă.
CINE ESTE SORIN ŢERBEA?
Sorin Ţerbea este preşedintele Clubului City’us Tîrgu-Mureş, afiliată la Federaţia Română de Fotbal.
Omul de afaceri târgumureșean deține hotelul President și centrul Aqua Rock Spa.
Pe de altă parte, tot Sorin Țerbea controlează și grupul de firme Georgia Group, dar și operatorul de Salubritate Salubriserv. În plus, în activitatea lui mai intră contractul de subantrepriză, prin care s-a obligat să asigure deszăpezirea drumului european E60.
În perioada 1991-1998, Ţerbea (fost voleibalist de profesie) a înfiinţat mai multe firme axate pe comerţul cu amănuntul în magazine nespecializate (Imexa SRL, Olimexa K SRL), pe transporturile rutiere de mărfuri (Teposa International – iată un nume de societate care-l caracterizează – Saturn Com Trans, Megamotors SRL – ultima utilizată în comerţul ilicit cu autovehicule). Pentru trafic şi înmatriculare falsă de maşini, Ţerbea a fost condamnat de instanţele mureşene la doi ani închisoare, însă a fost salvat de la executarea pedepsei de fostul preşedinte Emil Constantinescu, care în 1999 l-a graţiat de executarea pedepsei, prin decretul prezidenţial nr. 331, scrie punctul.ro.
,,Momentul” detenţiei a fost unul decisiv, deoarece Ţerbea a hotărât că de acum încolo trebuie să înceapă adevărata haiducie şi că poate să îşi demonstreze cu adevărat abilităţile de a face bani. Astfel, acesta a înfiinţat firma de transport internaţional Georgia Group Spedition, unde i-a angajat pe Simona Duminică – soţia SPP-istului Nicolae Duminică, fost bodyguard al ex-ministrului Transporturilor Miron Mitrea şi alte rude ale celor de la Vamă, printre care tatăl lui Tudor Tănăsescu, şef al Vămilor în acea perioadă. Aceasta a fost doar placa de bază pentru mai multe ,,tunuri” imobiliare (vânzarea sediilor RAR Mureş sau a Vămii Tîrgu-Mureş) contractele încheiate cu Primăria Tîrgu-Mureş, iar mai apoi „afacerea Manpel” şi dezvoltarea imperiului său hotelier.
Afacerea Vama În anul 2003, Ţerbea a intervenit atât la conducerea DRV Cluj, cât şi la Direcţia Generală a Vămilor (DGV) Bucureşti pentru a obţine mutarea sediului Biroului Vamal Tîrgu-Mureş în spaţiile deţinute de firma Georgia Group Spedition, fapt ce i-a adus, pe lângă o chirie substanţială, protecţia lucrătorilor din sistemul vamal pentru operaţiunile de transport internaţional şi comerţ exterior derulate de firmele sale.
Ulterior, Ţerbea l-a convins pe Tudor Tănăsescu, şeful Autorităţii Naţionale Vamale, ca Vama Tîrgu-Mureş să îi plătească birourile din cei 1,5 milioane dolari ce erau alocaţi pentru construcţia unui sediu nou pe strada Barajului din Tîrgu-Mureş. În demersul său Ţerbea a fost ajutat şi de administrația locală, care a blocat iniţiativa vameşilor prin tergiversarea eliberării autorizaţiilor de construcţie.
Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, achitaţi în dosarul corupţiei din arbitraj
Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram, omul de afaceri Sorin Ţerbea şi ceilalţi inculpaţi din dosarul de corupţie din arbitraj au fost achitaţi.În octombrie 2011, Vasile Avram, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, pentru dare de mită în formă continuată.
În acelaşi dosar au fost judecaţi Adrian Penciu, avocat în Baroul Giurgiu, acuzat de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului, ambele în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Vasile Constantin Chiorean, recepţioner la un hotel din Tîrgu Mureş deţinut de o societate controlată de Ţerbea, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, precum şi Nicolae Iacobescu, acuzat de complicitate la dare de mită şi la luare de mită, ambele în formă continuată.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 21 mai 2011, în condiţiile exercitării atribuţiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Târgu Mureş - Universitatea Cluj, din cadrul etapei a 34-a a Ligii I de fotbal, Vasile Avram a primit de la Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu Mureş, la jocurile ediţiei de campionat 2011-2012.
"În aceeaşi împrejurare şi în acelaşi scop, inculpatul Avram Vasile a beneficiat de transport gratuit cu elicopterul pe ruta Bucureşti-Târgu Mureş şi retur, folos oferit de Ţerbea Sorin Ioan. Elicopterul respectiv a fost pilotat de inculpatul Iacobescu Nicolae şi închiriat, în acest scop, de o societate comercială controlată de inculpatul Ţerbea Sorin Ioan, costul acestui transport fiind de aproximativ 3.000 de euro", notau procurorii, în documentul citat.
Suma de 19.000 de euro i-a fost dată lui Vasile Avram prin intermediul lui Nicolae Iacobescu şi Vasile Constantin Chiorean, au precizat procurorii.
De asemenea, potrivit procurorilor, în 26 septembrie, în condiţiile în care Vasile Avram era cercetat în stare de arest preventiv în acest dosar penal, avocatul acestuia, Adrian Penciu, i-a dat un exemplar fals al unei hotărâri din 21 ianuarie 2011 a Biroului Executiv al Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a fost semnat de Avram.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen