Translate

Sonntag, 18. September 2011

Italienische - Albanische Medien ueber die Italienische - Albanische Regierungs Mafia

Die Italienischen Medien, beschaeftigen sich Non-Stop, mit der engen Verbindung der Albanischen und Italienischen Mafia, was durch Anti Mafia Operationen ab 2001 (Operation "Orinoko" rund um Sokol Kociu, Frederik Durda, mit Deutscher Familien Anbindung - Sokol Kociu, Berbella und Frederik Durda 8 Tonnen Kokain damals und ein BKA Bericht zum Thema, was Deutsche Diplomaten, des Joschka Fischer, mit Vorsatz so trieben in Tirana) und aktuell mit Albino Prudentino und der Mafia Regierung in Tirana.

Spahiu emphasized that there are many crimes in Albania for which everyone knows who the author is, but no one mentions it. For this, Spahiu blames the state mechanism.

For the terror case of Konomi, the journalist Marko called during "Top Story" that : "The Albanian President, must to call the National Security Council, for the terrorist attack for the case Konomi’s murder.

............................................

From his part Spahiu over all declared that : "Greece is financing and sporting the Census as "13 point" that EU is using pressing to Albanian State, for the raise of Northern Epirus Autonomy"

http://www.top-channel.tv/artikull.php?id=218845

18/09/2011 08:27
N’drangheta dhe hija e ministres shqiptare*
NGA MARZIA PARINI

Gjyqi mbi aferat e reja të Sacra Corona Unita, makineri për lojërat e fatit, kazino dhe natyrisht drogë në trekëndëshin Puglia-Calabria-Albania, do të bëhet. Gjykatësi për hetime paraprake i gjykatës së Leçes, Karlo Kazela (Carlo Cazzella) ka pranuar kërkesën e prokurorit Alberto Santacatterina për nisje gjykimi ndaj grupit të ri të mafies salentine. Do të sillen para trupës gjykuese të Gjykatës së Barit në 16 nëntor të këtij viti 10 persona: Daniele Vicientino, 36 vjeç Albino Prudentino, 59 vjeç; Nicola Nigro, 36 vjeç; Bruno Bembi, 48 vjeç; Maurizio e Giovanni Vicientino (kushërinjtë e boss) 34 e 58 vjeç; Angelo Cavallo, 38 vjeç; Tiziano Maggio, 33 vjeç; Tobia Parisi, 30 vjeç. I njëmbëdhjeti ka pranuar të bashkëpunojë me drejtësinë dhe ka fituar statusin e bashkëpunëtorit. Ai është Ercole Penna, 36 vjeç dhe do të gjykohet në një proces tjetër veçmas me gjyq të përshpejtuar.

Hetimet, të pandehurit dhe i penduari

Hetimet nisën në 2008 dhe kulmuan në fundin e shtatorit të vitit të kaluar me operacionin Kalipso, firmosur nga forcat speciale ROS të koordinuara me Antimafian e Leçes, ku u arrestuan 8 nga 11 të kërkuarit me akuzën e krijimit dhe pjesëmarrjes në organizatë mafioze me qëllim trafikun e drogës dhe grabitjet. Përfundojnë në pranga të gjithë përveç treve: kreu i krerëve Daniele Vicientino, krahu i tij i djathtë Tobia Parisi (të cilët u kapën një muaj më vonë) dhe Prudentino që u kap në Shqipëri, ku sipas hetuesve, do inaguronte kazinonë e markës së re SCU.

Disa muaj më pas në nëntor të vitit të kaluar, Ercole Penna – që trashëgoi skeptrin e komandës direkt nga duart e themeluesve Massimo Pasimeni e Antonio Vitale (alias “Dhëmbi i vogël” dhe “Marokeni”), – pendohet. Në dosje janë edhe dëshmitë e Pennas që do të zbulojnë lidhjet mes SCU dhe ‘ndraghetës kalabreze, furnitorja kryesore e kokainës dhe drogave të lehta për mafien salentine.

SCU (Sacra Corona Unita) dhe N’drangheta

Kryeprokurori Cataldo Motta disa herë ka folur për lidhjen mes SCU dhe ndragetës kalabreze. Dëshmia e të penduarit në këtë pikë thotë:

“Siç kam referuar në marrjet e mëparshme në pyetje, Daniele Vicientino bashkë me Vitalen dhe Pasimenin merreshin me trafikun e drogës dhe grabitjet. Për të parën bashkë me mua trafikonim hashash dhe kokainë që ai e shpërndante më pas në treg me djemtë e vet. Burimet tona të furnizimit ishin të ndryshme: kujtoj përshembull që kokainën e merrnim nga një shqiptar dhe në veçanti furnizohej në Kalabri”.

Por Megna i Ndragetës preferohej: “Kishim lidhje me një anëtar të degës së ndragetës në Papaniçe në provincën e Krotones, që quhej Mico Megna. Raportet me ta i lidha gjatë periudhës së burgimit në burgun e Foxhias ku njoha nipin e Michele Bolognino, i cili më pas u tranferua në burgun e Bolonjas ku njohu edhe Vicientino-n. Nuk është e rastit që në ceremonitë tona në nivelet më të larta merrte gjithmonë pjesë si i ftuar pikërisht Mico Megna. Ishin të shumta herët që Vicientino i dërgonte djemtë në Kalabri për të marrë drogë pikërisht nga djemtë e Mico Megna-s”.

Puglia-Albania, hija e ministres Bregu

Akuza e dytëdelnga fakti që sipas hetimeve, klanet kishin gjetur në kontrollin e xhiros së videolojërave një aferë të re veçanërisht fitimprurëse. Drejtuesve të lokaleve u impostohej blerja e makinave me furnitor Prudentinon, në raste të tjera u merrej rryshfeti klasik mujor si garanci për ti mbrojtur nga sulmet.

Por veza e re e artë ishte gjendur përtej brigjeve, në atdheun e shqiponjave, ku pak ditë pas blicit të karabinierëve ishte planifikuar të mbahej inaugurimi i kazinosë së Albino Prudentinos. Angelo, djali i Albinos ishte partner biznesi dhe themelues në tre kompani të motrës së ministres së integrimit në Tiranë Majlinda Bregu. Të tria shoqëritë merreshin me bastet sportive dhe lojërat e fatit. Egzaktësisht, horizonti i ri i aferës që mban vulën “Sacra Corona Unita”.

*Marrë me shkurtime nga gazeta italiane “La Repubblica” datë 16 shtator 2011. Titulli në origjinal “La n’drangheta e l’ombra del ministro Albanese”

Original

http://bari.repubblica.it/images/repbari/logo.gif


 • Repubblica Bari / • L'INCHIESTA
  La n'drangheta e l'ombra del ministro albanese
  alla sbarra i boss della Sacra corona unita

  Sì al processo per la nuova compagine mafiosa salentina legata ad Albino Prudentino, estradato dall'Albania dove stava per inaugurare il primo casinò della Scu

  di MARZIA PARINI
  Il processo sui nuovi affari della Sacra corona unita, macchinette per il gioco d'azzardo, casinò e naturalmente droga, nel triangolo Puglia-Calabria-Albania, si farà. Il giudice per le indagini preliminari del Tribunale di Lecce Carlo Cazzella ha accolto la richiesta di rinvio a giudizio per 416 bis formulata dal pubblico ministero Alberto Santacatterina a carico della nuova compagine mafiosa salentina. Compariranno di fronte al collegio giudicante del tribunale di Brindisi il 16 novembre prossimo l'ex primula rossa della Scu Daniele Vicientino, 36 anni, Mesagne; Albino Prudentino, 59 anni, di Ostuni; Nicola Nigro, 36 anni di Ceglie Messapica; Bruno Bembi, 48 anni di Oria; Maurizio e Giovanni Vicientino (cugini del boss) di 34 e 58 anni; Angelo Cavallo, 38 anni di Mesagne; Tiziano Maggio, 33 anni di Mesagne; Tobia Parisi, 30 anni, di Mesagne. L'undicesimo uomo, il collaboratore di giustizia Ercole Penna, 36 anni, di Mesagne, sarà invece giudicato in un procedimento separato dato che l'ex boss ha chiesto di essere processato con rito abbreviato. Stralciata anche la posizione di Gennaro Solito, 57 anni, nato a Martina Franca e residente a Ceglie Messapica sulla scorta delle obiezioni sollevate dalla difesa..........

  Puglia-Albania, l'ombra del ministro Bregu. Droga e non solo. L'accusa di estorsione scaturisce dal fatto che, secondo gli investigatori i clan avevano trovato nel controllo del giro dei videopoker un nuovo affare, particolarmente redditizio. Ai gestori dei locali veniva imposto l'acquisto delle macchine fornite da Prudentino, in altri casi si chiedeva la più classica tangente mensile come riparo e garanzia dagli attentati. Il nuovo filone d'oro aveva trovato sponda anche nel Paese delle Aquile dove a pochi giorni dal blitz dei carabinieri si sarebbe dovuta tenere l'inaugurazione del casinò di Albino Prudentino, sponda della Scu sull'altra costa dell'Adriatico. Secondo indiscrezioni svelate dai giornali albanesi, pare che Angelo, figlio di Albino Prudentino fosse socio in affari e fondatore di tre compagnie della sorella del ministro dell’Integrazione di Tirana, Majlinda Bregu. Società tutte impegnate nel giro delle scommesse e dei giochi d’azzardo. Esattamente il nuovo orizzonte dei business marchiati Sacra corona unita. (16 settembre 2011)

  http://bari.repubblica.it/cronaca/2011/09/16/news/scu-21763684/

  Direkter Langzeit Partner der Italienischen Mafia sind viele Albanische Politiker, vor allem in Vlore, schon beim Zigaretten schmuggel mindestens ab 1974. siehe Spiel Casinos, wikileaks etc.. der damalige Ayslant in Bari, der Berufs Verbrecher und Abgeordnete Lefter Koca, Nard Koca, Agron Duka und die Familie des Paten von Durres: Spartak Braho. Eng verbunden mit der Hasani (Hasanbeliu) Familie rund um das Hotel Florida, die Gjoka Mafia in Shiak, mit allen Ablegern usw.. Praktisch alle Vlore Politiker usw.. Praktisch das halbe Kabinett, des sogenannten PM Salih Berisha ist von der Mafia finanziert, wie ja wikileaks auch nur noch bestaetigt, das man gegen Geld, prominente Drogen Bosse und Moerder freilaesst, und dafuer Wahlkampf Hilfe der Mafia Gangs, welche die Wirtschaft kontrollieren. Ebenso die Gangster Familie Gazmend Mahmutaj, welche hohe Staatsaemter besitzt, als Financier des Dumm Menschen: Fatmir Mediu. Die Familie des duemssten Premierminister der Welt Salih Berisha, ist in viele Betrugs- Korruptions Vorgaenge verwickelt, was bestens dokumentiert ist, bis hin zum illegalen Waffen Handel und Treibstoff Handel nach Jugoslawien, als Embargo bestand. Die jeweiligen Buergermeister und praktisch alle Praefekten von Vlore und Durres, sind direkte Partner der Sacra Corona Unita. Reine Verbrecher, Null Gesetze wo der

  http://www.gazetatelegraf.com/thumbnail.php?file=Genci_Alizoti__prefekti_i_Durresit_690589157.jpg&size=article_small

  Praefekt von Durres Genci Alizoti, ein Urgestein der Verbrecher Gangs von Durres und 20 Jahre aktiv dabei ist. Da gelten keine Gesetze, wie bei Nastasho Paco, Ingrid Shuli zuvor.Die bauen selbst illegal wie sogar Gerichtlich bewiesen ist.

  Die Familie der Ministerin Majlinda Bregu, ist direkter Partner des verhafteten Super Italienischen Mafia Bosses Albino Prutentio

  Die Fakten Lage ist ganz klar, da kann die Ministerin noch so viel Unfug erzaehlen (Stellungsnahme von Majlinda Bregu, die natuerlich abgestreitet wie es Tradition ist, aber die Handels Register Auszuege, sagen etwas Anderes)und den Namen ihrer Schwester Ornela, welche mit Ervis Gjecaj liert istn verdrehen und sogar den Namen aus dem Handels Register loeschen lassen. Ervis Gjecaj, ist nun mal der Schwager der Ministerin Bregu, wo man sowieso fragen muss, wie bei anderen sogenannten Minister, was diese Leute ueberhaupt machen. Heute wurde ebenso abgehoerte Gespraeche mit dem ebenso verhafteten Apulischen Chef Daniele Vicientino veroeffentlicht. Die Interpol Aktion “Calipso".

  Bregu Schwestern Albanien


  Ministerin Majlinda Bregu und ihre Schwester Ornela, welche mit Ervis Gjecaj, dem Super Mafia Boss geschaeftich mit Albino Prutentio verbunden ist.

  Schwerer Schlag gegen die "Sacra Corona Unita", dem uralt Partner der Albaner Mafia ( 1 2 3)

  Die Republikanische Partei mit Fatmir Mediu, Sabri Godo und dem Drogen Boss: Gazmend Mahmutaj ( 1 2)

  Salih Berisha: Schlimmer wie Saddam, Gaddafi und Mubarak! Gut bekannt den Amerikaner seit 18 Jahren
  BRINDISI

  La n'drangheta e l'ombra del ministro albanese
  alla sbarra i boss della Sacra corona unita

  Sì al processo per la nuova compagine mafiosa salentina legata ad Albino Prudentino, estradato dall'Albania dove stava per inaugurare il primo casinò della Scu di MARZIA PARINI

  Aktuell Polizei Aktionen rund um die von der Albaner Mafia kontrollierten Gebiete wie Rimini!  Lecce aktuelle Operationen


  wikileaks und das most criminal Enterprise der Welt: Salih Berisha

  September 16, 2011 von balkansurfer Terroristen Mord Gang “Bande de Durresi” um Lulzim Berisha laeuft frei herum in Durres http://wikileaks.org/cable/2009/11/09TIRANA755.html

  Ilir Meta, der "Frankenstein" der Albanischen Politik ( 1 2)


  aktueller Reise Tourismus rund um die duemmsten US und Deutschen Politiker, als Partner der Albaner Mafia


  Ristini, trat lt. wikileaks als Spion fuer Berisha auf, in der US Botschaft, gegen John Withers!

  SHBA: Ristani spiunon Berishën tek ambasada amerikane
  Edhe kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Arben Ristani është rrëfyer në ambasadën amerikane, madje ka spiunuar edhe kundër Partisë Demokratike. Ashtu si shumë politikanë të tjerë, edhe

  Keine Kommentare:

  Kommentar veröffentlichen