Translate

Montag, 16. Januar 2012

Die Mafia Familie Fëllanza Pula, wollte die Firma "Termokos" plündern im KosovoEigentlich ist es Nichts Neues, das kriminelle Clans, Wirtschaft und POlitik üernommen haben im Kosovo: hier die Familie von Fëllanza Pula, welche gezielt eine Staats Firma ausplündern wollte, mit Duldung des Profi Verbrechers Joachim Rückers und seiner FES Mafia Veranstaltung im Kosovo und in Albanien.

;Publikuar: 16.01.2012 - 09:37
Fllanza Pula deshi të përvetësonte fondet e “Termokosit”
Prishtinë, 16 janar – Fëllanza Pula, ish-drejtoreshë e ndërmarrjes publike “Termokos”, akuzohet se vetëm pak kohë pasi që kishte marrë postin në këtë ndërmarrje, kishte nisur të “kujdesej” për përvetësimin e paligjshëm të fondeve të ndërmarrjes për vete dhe familjen e saj.

Ajo e ka bërë këtë duke falsifikuar dokumente, përmes të cilave familjarët e saj të ngushtë i prezantonte si punëtorë të ndërmarrjes, thonë burime të gazetës brenda “Termokosit”.

Kështu, sipas këtyre burimeve, ajo e kishte autorizuar bashkëshortin e saj Kreshnik Spahiu që të ngiste automjetin zyrtar të “Termokosit”, nën  pretekstin se ai ishte punonjës i Departamentit të Furnizimit në ndërmarrje, ndonëse ai nuk punonte aty.

Në një dokument të autorizimit, të cilin e ka gazeta “Koha Ditore”, shkruan se “z.Kreshnik Spahiu, punonjës në Departamentin e Furnizimit, autorizohet që të drejtojë automjetin e N.Q.’Termokos’  të tipit ‘Nissan Terano II R20’, me numër të targës 514KS940, për nevojat e ndërmarrjes nëpër territorin e Kosovës, Maqedonisë, Malit të Zi dhe Shqipërisë”.

Dokumenti mban vulën e “Termkosit” dhe nënshkrimin e drejtoreshës, Fëllanza Pula, por  nuk është i protokolluar në arkivin e ndërmarrjes.

Drejtuesit aktualë të “Termokosit” pohojnë se nuk do të lënë pa u kujdesur për këto shkelje deri në zbardhjen e tyre. Ndërsa vetë Pula ka gjetur një arsyetim interesant në lidhje me letrën e falsifikuar.

Në një deklaratë për gazetën ajo nuk e mohon këtë veprim, por thotë se e ka bërë me qëllim që të kërkonte shërim në Shqipëri, pas rrahjes që e kishte pësuar nga një ish-i punësuar i ndërmarrjes, të cilin ajo e ka përjashtuar nga puna (gjerësisht në “kohën Ditore”). http://www.kohaditore.com/?page=1,13,84141
Termokos requests money, but it does not offer proper heating

Prishtina, (Kosovapress) 05 December 2011 11:01

The “Termokos” district heating company continues being the main problem of citizens, who are obliged to face winter without heating. “Termokos” blames the citizens for not paying the bills, whereas the citizens blame Termokos for the lack of heating, which despite of the funds that it receives from the Government and municipality, still does not provide proper heating for citizens as well in low temperature.

Despite of the chaos in Termokos that has been caused for years, the director of Termokos, Arsim Janova, who was appointed in this post few months ago, said that he has a strategy to change this situation. He said that he will review all complaints of the citizens and the units will go on the ground to check the situation regarding the heating, as until now such a thing was done only in a simple way.
However, the “Termokos” district heating company continues receiving funds from the municipality and government, however it does not improve its services, which, according to citizens, are not worth to be paid.
Each year the financial support for Termokos has continued. In the previous season the municipality of Prishtina has allocated 600 000 euro for the “Termokos” district heating company, whereas this year the Government has allocated around 1 million euro, which cover a part of the previous season and a part of this season, as well 370 000 euro capital investment for this year.
Whereas for this year, according to Janova, until now the Municipality of Prishtina has allocated 500 000 euro, the second part of the subvention of the Government is 400 000 euro, as well 500 000 euro were promised to be allocated by the Government before the new year. Whereas for the next year, which includes a part of this season and a part of the next season, Termokos is waiting for approval of Kosova’s budget in order to see the amount that will be allocated for this company.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen