Translate

Donnerstag, 22. März 2012

Die "Gorani" im Kosovo erhalten Bulgarische Pässe

Es war schon vor 10 Jahren bekannt, das die Bulgarische Mafia, sprich Innenminister, an die Albaner Mafia, Bulgarische Staats Bürgerschaften verkauft, was heute ein Geschäft von dem Gangster Salhi Berisha ebenso ist, für 100.000 €! Also kann es nicht überraschen, das die "Gorani", nun bevorzugt, ebenso Bulgarische Pässe erhalten. Der Rest der Dokumente, werden wie immer zusammen gefälscht, ein Haupt Geschäft der Balkan Diplomaten.

Goranët e Kosovës pajisen me pasaporta bullgare
Publikuar: 22.03.2012 - 09:45Sofje, 22 mars - Autoritetet bullgare së fundi kanë nisur një fushatë për pajisjen e komunitetit goran në Kosovë me shtetësi dhe pasaporta bullgare.

Burime për agjencinë e lajmeve INA theksuan se përfaqësues të Qeverisë bullgare theksojnë se komuniteti goran është me origjinë bullgare dhe jo maqedonase dhe se atyre i ofrohen pasaportat joshëse me qëllim të mundësisë më të mirë për t`u punësuar në vendet e BE-së.

Gjithashtu ofertat janë edhe për të rinjt goran, të cilëve u mundësohen bursa falas për studime në universitetet e Sofjes dhe Plovdivit.

Shqetësimi rreth kësaj është paraqitur edhe nga një shoqatë Maqedono-gorane, me ç`rast përfaqësuesi i saj, Avni Rahti ka deklaruar se deri tani mbi 100 goranë janë pajisur me shtetësi bullgare, që sipas tij ata i takojnë komunitetit maqedonas.

Ai ka deklaruar se për çdo ditë rritet numri i atyre që deklarohen për bullgarë, dhe se tashmë është vënë edhe një linjë udhëtimi nga Dragashi deri në Sofje.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen