Translate

Mittwoch, 20. April 2011

Kosovo: Over & Out

WEDNESDAY, APRIL 20, 2011
Over & Out

In late 2005, after being in Kosovo for a few months, I sent a report – entitled “Strategic Thoughts” – to UNMIK HQ in Pristina. It drew two conclusions: that the Kosovo Albanians could not be kept from having their own independent state and that the northern Kosovo Serbs would never accept being incorporated into it.

In that paper, I argued that “Serbs in the north will not accept direct rule from Pristina or by any 'Albanian' institutions. They would simply 'opt out' of Kosovo since they are, functionally, still part of and contiguous to Serbia. Any attempt to impose such an outcome, sanctioned by Belgrade or not, could lead to some form of mass exodus and/or an effort to resist, including perhaps through partition and violence.” 

Looking forward, I suggested that “the final status for northern Kosovo (the region including the three northern municipalities plus Mitrovica North) hopefully will be the result of negotiations between Pristina and Belgrade. However, from looking at the limited universe of successful (and unsuccessful) negotiations of tribal and ethnic conflict elsewhere, it seems that substantial local autonomy for the northern Kosovo municipalities would be an essential element of a stable and peaceful final settlement. This means K-Serbs in the north would essentially govern themselves within the context of the existing municipal governments and within an overall, Kosovo-wide decentralized political structure with some form of protected participation in national institutions…. The international community could not expect to integrate northern and southern structures if the idea is to ensure full compliance of the northern municipalities with Pristina. If we try, we will likely get nowhere and could instead contribute to a hardening of approaches on both sides. If our aim is instead to increase cooperation between northern municipalities and PISG, we may be able to achieve modest results if we focus on practical issues as free from politics as possible. But we will need more flexibility from K-Albanians, some degree of acceptance from Belgrade, and focused efforts from UNMIK to engage all significant K-Serb actors....We cannot dismantle parallel structures and ought not try. No matter what, these structures will remain in place because the K-Serbs require them in order to continue to function as a community.” 

I recommended that UNMIK's strategic objective should be to “deliver a stable, peaceful and functioning community of four municipalities to a final overall political settlement,” and that our tactics should be dialogue with all parties. 

It may be that those more influential than I have finally come to the same conclusion, as witnessed by the most recent ICG report, 
....................


http://outsidewalls.blogspot.com/2011/04/over-out.html

KLA - UCK Terrorists Info


 • Naser Kelmendi Mafia Clan
 • NATO secret Report: Xhavit Halili, Hashim Thaci, Osmani, Haradinaj
 • Frank Wisner - John Negroponte

 • Kritische Stimmen, eines Migranten, gegen die vollkommen korrupte Kosovo Regierung des Hashim Thaci!

        Qeveria e Kosovës e tërbuar  ndaj fjalës së lirë !

  Nga Asllan Dibrani

  Qeveria e Kosovës nuk po pajtohet me disfatën e turpshme pran popullit të Kosovës,dje në Universiteti AAB-Riinvest “Kryeministër"Thaqi me klikën e vet u mundua tu qes hi syve populli të Kosovës, me një stil te rrejshëm dhe bajat ! Thaqi mundet me i mashtrua vetëm  njerëzit  qe akoma janë të privilegjuar përmes qeverise,   nga djersa e popullit , ku e qoj ekonominë në një kolaps  shkatërrues  , ne një qorrsokak  te pa krye, me çka pretendon qe vetëm me një burim përfitues nga firmat dhe "Emigracioni Shqiptar" në Evropë tu vilen paret   përmes shërbëtorëve të vet në pikat doganore të Kosovës me plaçkitje, vjedhje,dhe keqtrajtim me një tatim marramendës  ku si pasojë në tremujorin e fundit  falimentuan mbi 2500 firma kosovare.

  Sherr i debatit u bë  studenti  Frashër Krasniqi 

   Prandaj sherr i debatit u bë  studenti  Frashër Krasniqi  gjatë prezantimi të planit ekonomik të Kosovës 2011-2014 nga "Kryeministri" Hashim Thaçi të mërkurën në kolegjin “AAB-Riinvest” e ka vënë në siklet kryeministrin, kur është pyetur nga studenti  aktivist i Vetëvendosjes nëse “Kjo qeveri u ka hipur skijave"  gjatë kohës së hartimit të këtij plani .

  IMG_5060 (2)

  Qeveria e Kosovës e tërbuar ndaj fjalës së lirë !

  Aktivisti i “Vetëvendosjes” Frashër Krasniqi, më pastaj ka shpërndarë pamflete dhe në të shkruar “KJO QEVERI I KA HYPUR SKIJAVE!". Më pastaj aktivisti i “Vetëvendosje” është nxjerr jashtë sallës, ku edhe është grushtuar dhe rrahur nga autoritetet qeveritare .Nga kjo rrjedh se nuk ka ma prestigj dhe imunitet kjo qeveri fantazmë, me krim të organizuar  në kurrizin e popullit.

  Ky argumentim i Lëvizjes VETËVENDOSJE! u përcoll me shpalosjen e parullës “Kjo Qeveri i ka hipur skijave” dhe shpërndarjen e fletushkave me argumentet e Lëvizjes VETËVENDOSJE! tek të pranishmit, të cilët tërë aktivitetin e miratuan me duartrokitje.

  http://kosovapress.com/ks/beta/?cid=1,2,126173

  Nuk rrahet fjala e lirë!

  Nuk rrahet fjala e lirë e studentit të vetëvendosjes , nuk torturohet ma truri i shtresës se lart te universiteteve në Kosovë .Nuk fshihet ma  lufta e drejt e ushtarakeve qe e çliruan vendin  e sot u merren vlerat e tyre nga matrapaz  pseudoushtarak. Nuk rrahet ma fjala e lirë qe të shprehet, për revoltën  e masës se popullit qe janë ne buzë gremine, nga skamja si pasoje e qeverisjes se keqe. Nuk fshihet ma dhe nuk rrahet  revolta ndaj një "Qeverie Kukull" qe e detyroj popullin kosovar të kërkoj azil politik  në Serbi që deri dje na preu ,na vrau  e na torturoj ,edhe kjo është pasojë e qeverisë aktuale qe ja ka pru thikën në fyt popullit. Nuk fshihet ma fjala e lirë qe të thuhet se  dështoj regjistrimi i popullatës me përjashtimin e "Diasporës  Shqiptare". Nuk mund te fshihet dhe te rrahet  fjala e lirë kur thotë populli se qeveria aktuale na e shiti edhe pasurinë e trashëguar nga baballarët,  duke përfshire ,fabrikat dhe organizatat qe me mijëra punëtore dhe familje të Kosovës janë ushqyer, citojmë edhe të thënat  e popullit kudo qe dëgjohet  "Qeveritaret hajdut" na i shiten edhe gurët e Kosovës ...etj
  f
  f

  Keine Kommentare:

  Kommentar veröffentlichen