Translate

Samstag, 18. September 2010

Albanian Muslim Leader Sacks CriticsAlbanian Muslim Leader Sacks Critics

Tirana | 17 September 2010 |
 

Muslims praying in Albania’s capital, Tirana.
Muslims praying in Albania’s capital, Tirana.A group of Albanian Muslim community leaders who tried to dismiss Selim Muca, the head of the Albania Muslim Community, have themselves been sacked.
The Mufti of Tirana Ilir Vokshi, the General Secretary of the Council of the Muslim Community Betim Truci and the Mufti of Kukes, Ali Hallaci, were dropped from their posts in the organisation on Thursday for trying to fire Muca by “illegally slandering his name.” 
Selim Muca
Selim Muca
Vokshi, Truci and Hallaci had tried to vote Muca out of office a day earlier on grounds he was not properly managing the organisation’s affairs and was creating schisms in the Islamic community.
But, in his dismissal of them, Muca said in a statement on Thursday the attempts to dismiss him were "illegal and against the statute” of the organisation.
“These individuals have no competence for this kind of decision making,” Muca said.
First selected as head of the Muslim Community of Albania in 2004, Muca was re-elected in 2009 in a contested election, which was challenged in court by a group of imams.
Following a short trial the court ruled in favour of Muca, while the imams went on to create a splinter organisation.
Unofficial statistics suggest about 70 per cent of Albanians are culturally Muslim - mainly Sunni, with a significant number following the Bektashi order. About 20 per cent are Christian Orthodox and 10 per cent Catholics.
The last census to include any religious denomination was carried out in 1946.
.............................
http://www.balkaninsight.com/en/main/news/30580/

Vor einem Jahr, wurde der militante Islam Terrorist: Artan Kristo genannt Muhamed Abudllah verhaftet, wegen Aufrufen zur Gewalt gegen andere Religionen und der Ermordung seines Vorgaengers.

Aufgebaut wurden die Islamischen Banden, direkt vom CIA mit Bin Laden ab 1993 in Albanien, wie die Sache um den Bin Laden Financier Yassin Kadi dokumentiert, wo die Familie 35 beschlagnahmte Bankkonten allein bei der von USAID - AAEF Fund gegruendeten American Bank of Albania beweist, neben anderen Bankkonten und Umtrieben weiterer Bin Laden Leute.
Yassin Kadi Info vom New Yorker

Dies zum Visa Skandal und Verbindungen in den Internationalen Terrorismus der SPD. siehe unten!Yassin KadiDie Bin Laden Hochhäuser in Tirana von Yassin KadiHeute wird gegen diese Leute ermittelt, wie man mit gefälschten Urkunden zu grossen Grund Besitz in Tirana kam, wo illegale Appartments Blocks zum Zwecke der Geldwäsche errichtet wurden.Valentina Leskaj, ist aktiv in die Geldwäsche des Bin Laden Vertrauten Abdul Latif Saleh in Albanien verwickelt, der auf der US Verbots Liste des US Schatz Amtes steht. Kurz gesagt, führte die sogar Konten von Bin Laden in Tirana, vor allem bei American Bank of Albania, welche nun Anders heisst. 35 Bankkonten wurden dort von der Familie Yassin Kadi beschlagnahmt, welche als Bin Laden Finanziers gelten. Ebenso das Vermögen des Abdul Latif Saleh.  September 19, 2005js-2727

Treasury Designates Bin Laden, Qadi Associate
The U.S. Department of the Treasury today designated Dr. Abdul Latif Saleh pursuant to Executive Order 13224 for providing support to Usama bin Laden and al Qaida……………….http://www.ustreas.gov/press/releases/js2727.htm

Albanischer Minister Valentina Leskaj wusch Geld für Bin Laden

Der sehr einflussreiche und mächtige Albanische Politiker Valentina Leskaj, der u.a. auch Minister für Arbeit und Soziales war in Albanien und zur Partei von Fatos Nano gehört, diente direkt als Geldwäsche Zentrale für Bin Laden!Eng verbunden mit  Abdul Latif Saleh!Also noch peinlicher kann es jetzt wirklich nicht mehr werden, was die Albanischen Politiker treiben auch noch als Al-Quida Geldwäsche Stelle für den Islamischen Al-Quida Terrorismus auf dem Balkan.Hetim ndërkombëtar për lidhjet me terrorizmin të deputetëve të NanosLeskaj, nën hetim për pastrimin e parave të Al QaedaDjali i ish-ministres së Punës dhe Çështjeve Sociale, njëkohësisht deputete e PS, Leskaj, fshihet pas transaksioneve ekonomike me vlerë 2.4 milionë dollarë të njeriut të Bin LadenitI biri i ish-ministres së Punës dhe Çështjeve Sociale, njëkohësisht deputete e listës “Nano” në Parlament, Valentina Leskaj, është vënë në qendër të hetimeve jo vetëm vendase, por dhe atyre ndërkombëtare për bashkëpunim me elementë terroristë, të klasifikuar si të tillë nga Departamenti amerikan i Shtetit. Bëhet fjalë për bashkëpunim të të birit të deputetes socialiste në një aferë prej 2.4 milionë dollarësh në fushën e ndërtimit me Abdul Latif Saleh, i klasifikuar nga Shtetet e Bashkuara si një nga bashkëpunëtorët e afërt të Bin Ladenit.Sipas të dhënave paraprake del se djali i deputetes socialiste Leskaj ka mundur t’i blejë jordanezit dy troje ndërtimi me një vlerë prej 2.4 milionë dollarësh. Po sipas këtyre të dhënave paraprake, ajo që bëhet fjalë në të vërtetë është një pastrim parash në shuma mjaft të mëdha.Ndërsa paratë në shumën prej 2.4 milionë eurosh janë të depozituara në një bankë të nivelit të dytë, atje ka vajtur për t’i tërhequr këto para Hamza Abu Rajan, një qytetar jordanez, i cili ka kërkuar të bëjë transfertën e parave për llogari të Abdul Latif Saleh.Leskaj, nga OJQ në ministre dhe ndërtueseValentina Leskaj mbërriti në tryezën e Nanos si një kandidaturë e sjellë nga shoqëria civile. Më parë, Leskaj ishte bërë e njohur në aktivitetin e saj në drejtimin e shumë organizatave jo fitimprurëse që zhvillonin aktivitet kryesisht në Tiranë. Katapultimi i Leskajt është mjaft i dyshimtë nga ana e Nanos, i cili si rrallë ndonjëherë i ka ofruar asaj jo vetëm postin e ministres, por edhe atë të deputetes. Zhvillimi i zgjedhjeve të parakohshme në një zonë të Elbasanit e bëri Nanon që t’i vërë gishtin për kandidim pikërisht ministres së katapultuar në mënyrë të çuditshme, për të cilën në PS thonë se ka investuar jo pak para tek Fatos Nano, në mënyrë që ajo të vishej me pushtet politik. Vetë Nano, për hir të saj, hodhi në erë edhe premtimin që kishte dhënë se nuk do të prekte sistemin e zgjedhjeve të lira në vend. Manipulimi i zgjedhjeve në këtë zonë nga qeveria për llogari të ministres, rrisin akoma më shumë dyshimet për lidhjet në biznese të Nanos dhe Leskajt.Konflikti i interesave të Leskajt është denoncuar shumë herë në Parlament nga kryetari i PD, Sali Berisha, si dhe deputetë të tjerë të PD, të cilët kanë kujtuar aktivitetin e dyshimtë në ndërtime të zonjës që erdhi në qeveri nga shoqëria civile dhe që tani dyshohet se bën pastrimin e parave të Al Qaeda.Si ka lindur bashkëpunimi Leskaj- Abdul Latif Salehhttp://www.rilindjademokratike.com/RD%2001/Politike%201.htmaushttp://forum.politik.de/forum/balkanU


und aus dem Balkanforum

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen