Translate

Freitag, 24. Juni 2011

Agim Ceku: General, go home - General, geh nach Hause und genießen Sie den Ruhestand!

gjeneral, shko në shtëpi, dhe ta gëzoni pensionin!"-General, geh nach Hause und genießen Sie den Ruhestand! 

wird in der angesehensten Kosovo Zeitung geschrieben.


Diese Auftragskiller, Mörder und Verbrecher (der Autor erlebte 1999 Agim Ceku live), rund um das FSK, gehören längst entwaffnet, und vor Jahren wurde die Ausbildung beendet, weil die höchsten Gestalten damals im KPC - TMK, ja Sprengstoff Anschläge auf Strommasten organisierten und andere Terror Anschläge und zugleich Ausweise der Terroristen Organisation ANA-AKSH in der Tasche hatten. Einer war der dumme Junge, und Verbrecher damals Sami Lushtaku. Aber Idioten nennen sich im Kosovo nun mal Generäle, Ministerpräsident und Minister, Politiker, halt wie in Albanien.

Agim Ceku, hatte ebenso einen Auftragskiller beschäftigt nach 1999, um sich Macht im Kosovo zu verschaffen. Seine Peinlichkeiten, geheime Abmachungen innerhalb der Regierung, das das FSK eine Militär Streitmacht sind und er als Verteidigungs Minister dafür zuständig, werden immer kontroveser zur NATO Darstellung.

Hier sehen wir die FSK Kaspar Truppe in Aktion, wo man gut Geld verdienen kann, wenn man in Oper Bällen auftritt. Agim Ceku, schwafelt mal wieder etwas im TV, von NATO Standard. Die NATO hat Musik Truppen, warum nicht eine Theater Truppe! Bei dem Non-Stop Debakel überall in Afghanistan, Libyen, Irak, sollte man sowieso besser zusammenpacken.


General, go home!


Publikuar: 23.06.2011 - 21:18
Gjeneral Agim Çeku, pensionist i ushtrisë kroate, dhe ish-shef i Shtabit të UÇK-së për rreth tre muaj, i aktivizuar në majat e politikës kosovare, nuk i ka hesapet gjithaq në rregull.
Gjeneral Agim Çeku, pensionist i ushtrisë kroate, dhe ish-shef i Shtabit të UÇK-së për rreth tre muaj, i aktivizuar në majat e politikës kosovare, nuk i ka hesapet gjithaq në rregull. Ai nuk heq dorë nga draftmemorandumi atipik për një vend nominalisht demokratik. “Policia duhet të llogarisë se e ka një institucion simotër”, tha ai në Kuvendin e Kosovës, për t’ua bërë me dije qytetarëve se ideja e tij totalitariste e ka për qëllim që t’ia rreshtojë Qeverisë “ushtarët” e tij, së bashku me policinë, për ta mbrojtur atë nga populliArdhjen e Agim Çekut nga Kroacia në luftën e Kosovës, njerëzit këtu e kishin pritur me shpresë. Vënia në krye të TMK-së pas luftës do ta bënte Çekun njeriun më të besuar jo vetëm në sondazhet e ndryshme për lidership, por të pranueshëm gjerësisht nga shoqëria kosovare, si njeri me zotësi profesionale dhe me ide të qarta, demokratike.

Drafti i memorandumit mes ministrisë që ai udhëheq (MFSK) dhe Ministrisë së Brendshme (MPB) i shkruar nga “zyra ligjore” e ministrisë së Çekut doli të jetë joligjore, madje e rrezikshme për demokracinë.

Natyrisht, se dokumenti ende nuk ishte nënshkruar, ai fatmirësisht doli në shtyp (“Koha Ditore” raportoi hollësisht për përmbajtjen e tij të fortë) dhe u bë çështje debati shoqëror, madje arriti edhe para deputetëve të Kuvendit të Kosovës. Gjeneral Çeku mbeti i fyer madje i zemëruar pse dokumenti arriti te publiku, sepse sipas tij ai ishte krejtësisht në rregull.

Sipas bindjeve dhe koncepteve të tij për ushtrinë, shtetin dhe të drejtat civile.

Gjeneral Çeku dëshironte që t’i rriste kompetencat e FSK-së, ngase ai vërente se për të aty kishte fare pak punë, pra po i mungonte edhe fama e dikurshme dhe besueshmëria e publikut, sidomos pas “ngjitjes” me AKR-në e Behgjet Pacollit.

Ai po vazhdonte ta justifikonte këtë memorandum me Policinë e Kosovës, për të kryer detyra si ato që kryen KFOR-i në Kosovë. Mirëpo ai po harronte se KFOR-i nuk është ushtri kombëtare, por mision paqendërtues i NATO-s, i autorizuar nga KS i OKB-së, për të krijuar një ambient të sigurt në Kosovë. KFOR-i nuk i nënshtrohet asnjë kontrolli civil në Kosovë, pos që i përgjigjet Komandës së lartë të NATO-s, ndërsa secila ushtri kombëtare në secilin vend nominalisht demokratik duhet t’i nënshtrohet kontrollit civil, një ministri civil dhe Parlamentit. Pjesët përbërëse të misionit ushtarak në Kosovë në vendet e tyre të origjinës nuk i kryejnë detyrat për të cilat janë të autorizuar në Kosovë. Madje në vendet demokratike ushtria nuk manifeston rrugëve dhe shesheve, dhe asnjëherë nuk kryen detyra policore duke qenë se ushtritë e vendeve demokratike bëjnë jetën e tyre strikte brenda, në kazerma.

Duke qenë kështu, krahasimi me misionin e KFOR-it është totalisht i paqëndrueshëm. Qysh do qoftë, Çeku si individ mund të zgjedhë mes demokracisë dhe totalitarizmit, mes të drejtave qytetare dhe shkeljes së tyre...

Por, si zyrtar i lartë i shtetit që është, ofertës së tij “mbrojtëse”, qytetarët, duhet t’i thonë: Jo, faleminderit!

Derisa ministri i Brendshëm, Bajram Rexhepi, e kishte kuptuar jehonën e pakëndshme që mund të ketë drafti dhe fliste për “krehjen” e tij, Çeku nguli këmbë: “Do të nënshkruhet memorandumi”, duke mëtuar që Qeveria e vendit të ketë si levë për të mbajtur pushtetin, policinë dhe ushtrinë, FSK-ja e cila, ndonëse nuk është ushtri tipike, sipas ligjit, ka 2500 trupa të armatosura lehtë, por që populli i Kosovës më me qejf e sheh si ushtri, një ditë ka mund edhe të bëhej e tillë. Në bazë të nenit 9.3 të Ligjit për FSK-në, ajo duhet të jetë e dizajnuar për të përmbushur detyra mbështetëse të sigurisë (logjistikë teknike në emergjenca) që nuk i përkasin policisë apo organizatave tjera për zbatimin e ligjit. Për FSK-në realisht kompetencat i ka prania ushtarake në Kosovë (zinxhiri komandues) dhe ICO-ja, dhe jo ministri aktual Çeku. Prandaj, përzierja e kësaj force në çështjet civile, objektivisht e largon datën kur mund të ngrihej vërtet në trupë të rregullt ushtarake, konform me ushtritë mobile të NATO-s. Madje, shumë njohës të çështjeve politike dhe të sigurisë, aktin që FSK-ja të rreshtohet përkrah policisë, si “simotër” e saj, sipas fjalëve të Çekut, këtë e shohin si demolim në embrion të vetë idesë që Kosova të bëhet me ushtri. Pra vetë ideja e cenon direkt mundësinë që FSK-ja, një ditë të shndërrohet në ushtri kombëtare të Kosovës. Zëdhënësi i KFOR-it, Hans-Dieter Wichter, e bëri të qartë këtë moment, KFOR-i as s’ka ditur gjë dhe as që e mbështet këtë memorandum, sepse nuk ka asnjë bazë ligjore.

Prandaj, kush pret që të bëjnë ushtri njerëzit që janë mbi ligjin!?

Derisa gjeneral Çeku po insistonte me këmbëngulje në planin e tij, u desh që revista prestigjioze gjermane “Der Spiegel” ta kualifikonte intencën e tij si “Përpjekje për puç në Kosovë”, që Çeku të shihte përreth dhe ta pranonte, sado që me gjysmë goje, faktin se nuk kishte përkrahje nga zinxhiri komandues i KFOR-it për një ide të tillë.

Pse kualifikimi i “Der Spegel” është i saktë?

“Ky do të ishte qartë një puç”, i ka thënë revistës një oficer i lartë i trupave paqeruajtëse të KFOR-it. Sipas ligjit FSK-ja është institucion për ndihmë teknike dhe emergjente.

Sipas zyrtarit të KFOR-it, në nenin 3 të memorandumit që e kishin përgatitur dy ministrat, që të dy ish-eksponentë të UÇK-së, thuhet se Forcat e Sigurisë të Kosovës në të ardhmen mund të ndërhyjnë në rast trazirash dhe madje të kontrollojnë persona. Nëse miratohen këto rregulla, atëherë elita e vjetër e UÇK-së do të krijonte një instrument plotësues të pushtetit. Tregimin për dominimin e të gjitha segmenteve të shoqërisë kosovare nga ish-guerilja UÇK, tashti nën smokingun e zi dhe kravatë, ky memorandum do ta çonte në finale.

Ky do të ishte fundi i stories dhe fillimi i diktaturës.

Duke e përcjellë me vëmendje rrëfimin e gjeneralit para Komisionit Parlamentar për Siguri, mund të thuhet, së paku bazuar në narracionin e tij, se Çeku ishte mospërfillës, madje nënçmues ndaj shtypit të lirë dhe kritikët e qeverisjes, madje nga kryeneçësia se memorandumi i iniciuar mes tij dhe ministrit të Brendshëm është krejtësisht OK, qytetarët e edukuar ndihen të dëshpëruar dhe qytetarisht të fyer.

Secili qytetar, si liridashës i atdheut, si i barabartë para ligjit, por edhe si demokrat i bindur do të vuajë, jo pse një memorandum i tillë totalitarist mund të jetësohet, por për faktin pse këso idesh të krisura ende e shquajnë mendësinë e lidershipit kosovar.

Ideja është e vjetër, vetëm konteksti është i ri.

Në secilin variant gjeneral Çeku është dashur të kërkonte falje publike për shqetësimin që ua ka sjellë bashkëqytetarëve të tij, gjë që do të ishte akt i lartë patriotik, pra patriotizëm ligjor, që, do t’i jepte kredibilitet të vazhdonte punën si ministër.

Por ai nuk e bëri këtë, madje sjellja e tij mospërfillëse ndaj kritikës shoqërore, i bëri shumë kosovarë të ndihen të pasigurt për të ardhmen demokratike të atdheut të tyre.

Gjeneral Çeku duke mëtuar të shtinte në dorë sa më shumë pushtet, e zverdhi besueshmërinë e shoqërisë kosovare ndaj tij, duke kaluar në anën e atyre që Kosovës po i ofrojnë modelin autoritarist dhe kleptokratik të qeverisjes.

Prandaj, qytetarëve kosovarë nuk u mbetet tjetër pos të shprehen:

gjeneral, shko në shtëpi, dhe ta gëzoni pensionin!


 Publikuar: 23.06.2011 - 21:18
Gjeneral Agim Çeku, pensionist i ushtrisë kroate, dhe ish-shef i Shtabit të UÇK-së për rreth tre muaj, i aktivizuar në majat e politikës kosovare, nuk i ka hesapet gjithaq në rregull.
Gjeneral Agim Çeku, pensionist i ushtrisë kroate, dhe ish-shef i Shtabit të UÇK-së për rreth tre muaj, i aktivizuar në majat e politikës kosovare, nuk i ka hesapet gjithaq në rregull. Ai nuk heq dorë nga draftmemorandumi atipik për një vend nominalisht demokratik. “Policia duhet të llogarisë se e ka një institucion simotër”, tha ai në Kuvendin e Kosovës, për t’ua bërë me dije qytetarëve se ideja e tij totalitariste e ka për qëllim që t’ia rreshtojë Qeverisë “ushtarët” e tij, së bashku me policinë, për ta mbrojtur atë nga populliArdhjen e Agim Çekut nga Kroacia në luftën e Kosovës, njerëzit këtu e kishin pritur me shpresë. Vënia në krye të TMK-së pas luftës do ta bënte Çekun njeriun më të besuar jo vetëm në sondazhet e ndryshme për lidership, por të pranueshëm gjerësisht nga shoqëria kosovare, si njeri me zotësi profesionale dhe me ide të qarta, demokratike.

Drafti i memorandumit mes ministrisë që ai udhëheq (MFSK) dhe Ministrisë së Brendshme (MPB) i shkruar nga “zyra ligjore” e ministrisë së Çekut doli të jetë joligjore, madje e rrezikshme për demokracinë.

Natyrisht, se dokumenti ende nuk ishte nënshkruar, ai fatmirësisht doli në shtyp (“Koha Ditore” raportoi hollësisht për përmbajtjen e tij të fortë) dhe u bë çështje debati shoqëror, madje arriti edhe para deputetëve të Kuvendit të Kosovës. Gjeneral Çeku mbeti i fyer madje i zemëruar pse dokumenti arriti te publiku, sepse sipas tij ai ishte krejtësisht në rregull.

Sipas bindjeve dhe koncepteve të tij për ushtrinë, shtetin dhe të drejtat civile.

Gjeneral Çeku dëshironte që t’i rriste kompetencat e FSK-së, ngase ai vërente se për të aty kishte fare pak punë, pra po i mungonte edhe fama e dikurshme dhe besueshmëria e publikut, sidomos pas “ngjitjes” me AKR-në e Behgjet Pacollit.

Ai po vazhdonte ta justifikonte këtë memorandum me Policinë e Kosovës, për të kryer detyra si ato që kryen KFOR-i në Kosovë. Mirëpo ai po harronte se KFOR-i nuk është ushtri kombëtare, por mision paqendërtues i NATO-s, i autorizuar nga KS i OKB-së, për të krijuar një ambient të sigurt në Kosovë. KFOR-i nuk i nënshtrohet asnjë kontrolli civil në Kosovë, pos që i përgjigjet Komandës së lartë të NATO-s, ndërsa secila ushtri kombëtare në secilin vend nominalisht demokratik duhet t’i nënshtrohet kontrollit civil, një ministri civil dhe Parlamentit. Pjesët përbërëse të misionit ushtarak në Kosovë në vendet e tyre të origjinës nuk i kryejnë detyrat për të cilat janë të autorizuar në Kosovë. Madje në vendet demokratike ushtria nuk manifeston rrugëve dhe shesheve, dhe asnjëherë nuk kryen detyra policore duke qenë se ushtritë e vendeve demokratike bëjnë jetën e tyre strikte brenda, në kazerma.

Duke qenë kështu, krahasimi me misionin e KFOR-it është totalisht i paqëndrueshëm. Qysh do qoftë, Çeku si individ mund të zgjedhë mes demokracisë dhe totalitarizmit, mes të drejtave qytetare dhe shkeljes së tyre...

Por, si zyrtar i lartë i shtetit që është, ofertës së tij “mbrojtëse”, qytetarët, duhet t’i thonë: Jo, faleminderit!

Derisa ministri i Brendshëm, Bajram Rexhepi, e kishte kuptuar jehonën e pakëndshme që mund të ketë drafti dhe fliste për “krehjen” e tij, Çeku nguli këmbë: “Do të nënshkruhet memorandumi”, duke mëtuar që Qeveria e vendit të ketë si levë për të mbajtur pushtetin, policinë dhe ushtrinë, FSK-ja e cila, ndonëse nuk është ushtri tipike, sipas ligjit, ka 2500 trupa të armatosura lehtë, por që populli i Kosovës më me qejf e sheh si ushtri, një ditë ka mund edhe të bëhej e tillë. Në bazë të nenit 9.3 të Ligjit për FSK-në, ajo duhet të jetë e dizajnuar për të përmbushur detyra mbështetëse të sigurisë (logjistikë teknike në emergjenca) që nuk i përkasin policisë apo organizatave tjera për zbatimin e ligjit. Për FSK-në realisht kompetencat i ka prania ushtarake në Kosovë (zinxhiri komandues) dhe ICO-ja, dhe jo ministri aktual Çeku. Prandaj, përzierja e kësaj force në çështjet civile, objektivisht e largon datën kur mund të ngrihej vërtet në trupë të rregullt ushtarake, konform me ushtritë mobile të NATO-s. Madje, shumë njohës të çështjeve politike dhe të sigurisë, aktin që FSK-ja të rreshtohet përkrah policisë, si “simotër” e saj, sipas fjalëve të Çekut, këtë e shohin si demolim në embrion të vetë idesë që Kosova të bëhet me ushtri. Pra vetë ideja e cenon direkt mundësinë që FSK-ja, një ditë të shndërrohet në ushtri kombëtare të Kosovës. Zëdhënësi i KFOR-it, Hans-Dieter Wichter, e bëri të qartë këtë moment, KFOR-i as s’ka ditur gjë dhe as që e mbështet këtë memorandum, sepse nuk ka asnjë bazë ligjore.

Prandaj, kush pret që të bëjnë ushtri njerëzit që janë mbi ligjin!?

Derisa gjeneral Çeku po insistonte me këmbëngulje në planin e tij, u desh që revista prestigjioze gjermane “Der Spiegel” ta kualifikonte intencën e tij si “Përpjekje për puç në Kosovë”, që Çeku të shihte përreth dhe ta pranonte, sado që me gjysmë goje, faktin se nuk kishte përkrahje nga zinxhiri komandues i KFOR-it për një ide të tillë.

Pse kualifikimi i “Der Spegel” është i saktë?

“Ky do të ishte qartë një puç”, i ka thënë revistës një oficer i lartë i trupave paqeruajtëse të KFOR-it. Sipas ligjit FSK-ja është institucion për ndihmë teknike dhe emergjente.

Sipas zyrtarit të KFOR-it, në nenin 3 të memorandumit që e kishin përgatitur dy ministrat, që të dy ish-eksponentë të UÇK-së, thuhet se Forcat e Sigurisë të Kosovës në të ardhmen mund të ndërhyjnë në rast trazirash dhe madje të kontrollojnë persona. Nëse miratohen këto rregulla, atëherë elita e vjetër e UÇK-së do të krijonte një instrument plotësues të pushtetit. Tregimin për dominimin e të gjitha segmenteve të shoqërisë kosovare nga ish-guerilja UÇK, tashti nën smokingun e zi dhe kravatë, ky memorandum do ta çonte në finale.

Ky do të ishte fundi i stories dhe fillimi i diktaturës.

Duke e përcjellë me vëmendje rrëfimin e gjeneralit para Komisionit Parlamentar për Siguri, mund të thuhet, së paku bazuar në narracionin e tij, se Çeku ishte mospërfillës, madje nënçmues ndaj shtypit të lirë dhe kritikët e qeverisjes, madje nga kryeneçësia se memorandumi i iniciuar mes tij dhe ministrit të Brendshëm është krejtësisht OK, qytetarët e edukuar ndihen të dëshpëruar dhe qytetarisht të fyer.

Secili qytetar, si liridashës i atdheut, si i barabartë para ligjit, por edhe si demokrat i bindur do të vuajë, jo pse një memorandum i tillë totalitarist mund të jetësohet, por për faktin pse këso idesh të krisura ende e shquajnë mendësinë e lidershipit kosovar.

Ideja është e vjetër, vetëm konteksti është i ri.

Në secilin variant gjeneral Çeku është dashur të kërkonte falje publike për shqetësimin që ua ka sjellë bashkëqytetarëve të tij, gjë që do të ishte akt i lartë patriotik, pra patriotizëm ligjor, që, do t’i jepte kredibilitet të vazhdonte punën si ministër.

Por ai nuk e bëri këtë, madje sjellja e tij mospërfillëse ndaj kritikës shoqërore, i bëri shumë kosovarë të ndihen të pasigurt për të ardhmen demokratike të atdheut të tyre.

Gjeneral Çeku duke mëtuar të shtinte në dorë sa më shumë pushtet, e zverdhi besueshmërinë e shoqërisë kosovare ndaj tij, duke kaluar në anën e atyre që Kosovës po i ofrojnë modelin autoritarist dhe kleptokratik të qeverisjes.

Prandaj, qytetarëve kosovarë nuk u mbetet tjetër pos të shprehen:

gjeneral, shko në shtëpi, dhe ta gëzoni pensionin!http://koha.net/repository/image.php?source=journalists/05_06_11_27816_halil_matoshi_1.jpg&x_=1&y_=0
halil.matoshi

http://www.kohaditore.com/?page=1,9,59890

Prominenter Auftrags Killer: Sylejman Selimi wird Kosovo Militär Chef

Bekanntlich wurden auch viele höchst rangige TMK Generäle und Offiziere entlassen, weil sie Mitglieder in der Terror Organisation AKSH - ANA waren.

7. Mai 2010


Engster Partner der Deutschen Politik Verbrecher im Kosovo verhaftet: Kriegs Verbrecher Sabit GeciSabit Geci 
Sabit Geci!! Verantwortlicher für die UCK Gefängnisse, Folter und Morde u.a. in den Nord Albanischen Gefängnissen von Kukes, und dies mit Einwilligung der Albanischen Regierung und des Albanischen Geheimdienstes, vor allem um Fatos Klosi und Bashkim Gazidede, dem Bin Laden Vertreter in Albanien. Bashkim Gazidede war enger Partner von Volker Rühe und anderen Geistig behinderten KAS Leuten, der Deutschen CDU.

Prominenter Kollege der Todesschwadronen und Auftrags Killer


Sylejman Selimi, ist heute NATO Partner als KSF Kommandant

EU police arrest Kosovo Albanian commander for war crimes

http://img829.imageshack.us/img829/953/35353132785690091051100.jpg 
Einzige sinnvolle Arbeit des FSK, ist das man den Schlamm durchpflügt.


Bei den Überschwemmungen in Albanien u.a. im Dezember 2010, hat das FSK, gute technische Arbeit geleistet und mehr ist die Truppe bekanntlich auch nicht.

1 Kommentar:

 1. Die Kaspar Truppe FSK, sucht halt mal wieder eine neue Aufgabe!

  Controversy over new role for KSF

  27/06/2011

  A draft memorandum calls for giving the KSF some police duties. Critics say it is undemocratic.

  By Muhamet Brajshori for Southeast European Times in Pristina – 27/06/11
  photo

  Additional responsibilities of the Kosovo Security Forces should enhance security. [IMG]http://setimes.com/cocoon/setimes/images/2011/06/27/MUHAMETphoto.jpg[/IMG]

  A plan that would give Kosovo Security Forces (KSF) some police duties has come under fire from the political opposition and civic organisations. But the government insists it is constitutional.

  "It is a project that will make the KSF more beneficial for the country. It will strengthen co-operation and co-ordination in the security sector concerning KSF tasks," said Minister for Kosovo Security Forces Agim Ceku, whose ministry has proposed a draft memorandum on the topic together with the Ministry of Internal Affairs.

  "The project will not interfere with the police, or policies of the KSF, even the changes, mission, status or character of KSF. It will be a help for the police, after it is approved by the government and military presence (KFOR)," he said.

  The Parliamentary Commission on Security Affairs says it supports any co-operation initiative among stakeholders in the security sector, as long as it is in accordance with the constitution and Kosovo laws.

  ...

  http://setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/en_GB/features/setimes/features/2011/06/27/feature-04

  AntwortenLöschen