Translate

Mittwoch, 1. Juni 2011

Albanien wirft 134 Militaer Offiziere raus

Hintergruende sind nicht im Moment bekannt, wo ein Salih Berisha, sein Lakai Arben Imani und sein kriminelles Umfeld, wohl Platz schaffen wollen, fuer die Tropoje Idioten, wie im Polizeidienst, wo dann Nichts mehr funktioniert. 1996, setzte Salih Berisha und der Verteidigungsminister Zuhali, einen Voll Idioten, als Admiral von Albanien ein, der auch den damaligen Deutschen Militaers, fuer seine peinliche kriminelle Bloedheit auffiel.
Colonelin Suzanna Jahollari, war verantwortliche fuer das illegale und kriminelle Seeabkommen mit Griechenland, was das Verfassungsgericht fuer ungueltig erklaerte und den Unterzeichner Lulzim Basha, als peinlichen Dummkopf und selbsternannten Rechtsexperten fuer Internationalen Recht enttarnte.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS_btISnQ_gc-JSaBvYg2bXaMD1r1fq1uKiYxftkg2ZpcDlgOSl&t=1http://www.idmalbania.org/v2/images/stories/dsc03551.jpg
Dazu Admiral Kritsaq Gerveni, welcher zur Top Albanischen Militaerfuehrung gehoert.

Shkarkohen me një urdhër të vetëm 134 ushtarakë të lartë
Arben Rrozhani | 01/06/2011 |


Plot 134 oficerë të lartë të Forcave të Armatosura të Shqipërisë janë liruar në mënyrë të befasishme nga detyra dhe brenda një muaji do të dalin në rezervë. Me urdhrin nr.930, datë 27 maj 2011, të firmosur nga ministri, Arben Imami, Ministria e Mbrojtjes urdhëroi daljen në rezervë të oficerëve aktivë, duke nisur që nga fundi i qershorit 2011.
Por disa prej oficerëve të listës që posedon “Shekulli”, nuk janë pranuar të futen nëpër institucionet ku punojnë, kur janë kthyer për të nisur javën e punës të hënën, dy ditë më parë. “Urdhri është firmosur të shtunën në mbrëmje vonë, kur administrata është pushim dhe pa dijeninë e personave të futur në listë”,- tha një zyrtar i Ministrisë së Mbrojtjes dhe disa prej oficerëve të larguar nga puna, janë vënë të hënën para faktit të kryer.
“Shekulli” tentoi të bisedojë me dy prej oficerëve që Ministria e Mbrojtjes urdhëroi t’i nxjerrë në lirim, kolonelin Kujtim Rustemaj dhe kolonele Suzana Jahollari, të cilët refuzuan të komentonin urdhrin e ministrit Imami.
Ministri i Mbrojtjes i ka dhënë të gjithë ushtarakëve të larguar lejen e zakonshme të detyrueshme për vitin 2011 nga data një qershor deri në fund të muajit. E më pas të drejtat financiare iu ndërpriten në 1 korrik 2011, për tu trajtuar më pas sipas ligjit “për sigurimin shëndetësor suplementar”.
Një zyrtar i Ministrisë së Mbrojtjes deklaroi për gazetën “Shekulli”, se gjithçka është bërë konform ligjit dhe sipas kritereve që duhet të plotësojë ushtria shqiptare pas anëtarësimit në NATO në prill 2009. Sipas tij, lirime të tilla kanë ndodhur edhe gjashtë muaj më parë dhe sërish do të vijojnë. Por ish-ushtarakë të kontaktuar nga gazeta thanë se spastrimet e fundit të ministrit Imami, janë në dëm të afrimit të ushtrisë shqiptare me standardet e ushtrive të tjera të vendeve anëtare të Aleancës.
Në listën e gjatë, shumica e oficerëve të liruar janë kolonelë, nënkolonelë dhe majorë dhe të larguar nga gati të gjitha armët e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë.
Shkarkohet kolonel-ja që mbrojti paktin detar
Ndër zyrtarët e lartë të ushtrisë të shkarkuar nga ministri Imami ndodhet edhe një nga personat që ka marrë pjesë në paktin detar me Greqinë. Kolonelja quhet Suzana
Jahollari dhe emri i saj shfaqet në korespondencën mes kolonel Myslim Pashait dhe ministrisë. Jahollari, në emër të Ministrisë së Mbrojtjes, kundërshton kolonel Pashain.
Në përgjigjen që i është kthyer kolonelit në datën 31 gusht 2008, Ministria e Mbrojtjes,
përmes nënkoloneles Suzana Jahollari pretendon se, “nënshkrimi i projekt-marrëveshjes dypalëshe midis Republikës së Shqipëris dhe Republikës së Greqisë, lidhur me delimitimin e hapësirave detare mbi të cilat ushtrohet sovranitet në bazë të së drejtës ndërkombëtare, buron nga neni 83 i Konventës së Montego Bay-it të vitit 1982
(UNCLOS), në të cilën të dy shtetet janë palë. Në formulimin e kësaj marrëveshjeje janë zbatuar rigorozisht parimet themelore së kësaj Konvente”.
Sipas Jahollarit, “në këtë marrëveshje janë pasqyruar të drejta të tilla si ajo e sovranitetit shtetëror për qëllimet e shfrytëzimit të burimeve natyrore të shelfit kontinental, statusi i pasurive nënujore dhe hapësirës ajrore mbi të, gjendet i reflektuar dhe një parim tjetër shumë i rëndësishëm, që është e drejta e kalimit paqësor, artikulli 15 i UNCLOS, i cili përcakton mënyrën e delimitimit të detit territorial midis dy shteteve që janë ballë për ballë ose fqinjë, si dhe kapitulli VI i saj, ku trajtohet Shelfi Kontinental”.
Zyrtarja e lartë e Ministrisë së Mbrojtjes duke vënë në dukje se, “kjo projekt-marrëveshje është përgatitur nga një grup profesionistësh të fushës juridike, ushtarake dhe politike”, fton profesorin Pasha që të shkojë pranë këtij institucioni për t’u njohur me praktikën e ndjekur për nënshkrimin e këtij dokumenti me palën greke.
LISTA
134, oficerët që lirohen nga detyra dhe dalin në rezervë:
1. Kolonel Kujtim Mal RUSTEMAJ, deri tani me detyrë Komandant i Regjimentit të Mbështetjes të Shtabit të Përgjithshëm të FA.
2. Kolonel Baki Zeqo BALA, deri tani me detyrë Drejtor i Drejtorisë së Modernizimit në DPBM të Ministrisë së Mbrojtjes.
3. Kolonel Rraqi Petro QARRI, deri tani me detyrë Zv/komandant i Forcës Ajrore.
4. Kolonel Thimi Miti HUDHRA, deri tani me detyrë Shef i Qendrës së Analizave të Mbrojtjes në KDS.
5. Kolonel Astrit Kareman ALIA, deri tani me detyrë Përgjegjës i Sektorit të Protokollit në Ministrinë e Mbrojtjes.
……………….
11. Kolonele Suzana Halit JAHOLLARI. deri tani me detyrë Komandant e ANO në KDS.
…………….
http://www.shekulli.com.al/2011/06/01/shkarkohen-me-nje-urdher-te-vetem-134-ushtarake-te-larte.html
Rueckblick, ueber die Peinlichkeit der Frau Jahollari!
30.06.2009 Visit of Albanian Defence Inspector
State Secretary of the Ministry of Defence Pjer Simunovic received on Tuesday, June 30, to an official visit the Defence Inspector General of Albanian Armed Forces Susana Jahollari.
On that occasion, State Secretary Simunovic expressed welcome to Albanian delegation and said that Albania was an important partner of the Republic of Croatia in the international defence cooperation and expressed the hope that this cooperation would be intensified even more now that Croatia and Albania have become full-fledged members of NATO. State secretary also introduced the Defence Inspector General with processes and reforms implemented in the armed forces during the past year, in accordance with the strategic documents.
Defence Inspector General of the Albanian Armed Forces Suzana Jahollari expressed her satisfaction with the Croatia’s NATO membership, highlighting that the admission of two countries was important for the whole region.
At the meeting, the talks were also about the guidelines for further cooperation between the ministries of the two countries in the area of bilateral cooperation.
Along with the State Secretary Simunovic, the meeting was attended by the Defence Inspector General of the CAF Lieutenant General Marijan Marekovic, and Assistant Chief Inspector for the military defence sector, Brigadier General Ivan Beneta.
Rund um das aktuelle See Manoever, bei Vlore und dem Pascha Limani!


Ein aktuelles NATO Manoever bei Vlore, wo der Staatspraesident ebenso sagt, das die Umsetzung der Institutionen mangelhaft ist, bzw. die Gesetze.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen