Translate

Donnerstag, 3. Mai 2012

Hochrangige Geheimdienst Offiziere, untersuchen den Mord des Geheimdienst Offizieres "Iso Copa" in Albanien

Hochrangige CIA Leute kommen nach Tirana und Durres, zur Fall Untersuchung, auch in die Iranischen Waffen-, Drogen-, Geldwaesche Geschaefte der Durres Mafia. Die Sache wird nun wesentlich tiefer untersucht, u.a. auch wegen Geldwaesche, Drogen Handel, illegale Investitionen in Immobilien, illegalem Bauen usw.. Vor allem auch die uralten Verbindungen u.a. von Salih Berisha, rund um den Waffen Handel, mit den Iranischen Revolutions Garden ab 1992, Drogen Handel usw..
Mafia Geschaefte, des Durres Rathauses, der Praefektur, der Albanischen Regierung, wo heute vor aller Augen verbrecherische Polizei Offiziere, Chrom, Triebstofff Schmuggel, illegale Taxi Betriebe (in allen Staedten praktisch), illegale Lokale usw.. aufbauen und betreiben. Da war ein serioeser Geheimdienst Offizier, wie Iso Copa im Wege, vor allem bei den Geldwaesche Geschaeften der Durres Mafia mit Agim Cela, Agim Hoxha, Kazari - der sich heute Efeni nennt, Vangjush Dako usw.. Durres ist von extrem primitiven Verbrechern kontrolliert, welche alle Gesetze ignorieren und zugleich alle Politischen Parteien im Parlament finanzieren, mit der Tirana Mafia. Wed, Mar 28th, 2012
INVESTIGIM | By admin
Vrasja e Çopës, hetime nga CIA
E premte, 9 dhjetor 2011
Vrasja e Çopës, hetime nga CIA
Një nga pistat e vrasjes së oficerit të SHISH mendohet të jetë droga iraniane e trafikuar përmes Shqipërisë, ndoshta e ndërthurur edhe me trafikimin e armëve. Dekonspirimi nga shefat në Tiranë. Dy ekspertë të lartë të kundërzbulimit amerikan vizitojnë kryeqytetin. Takimi me Shaqirin dhe hetimi për politikanë të sponsorizuar nga vendet jomike dhe armike të NATO-s
Nga Durim Sula
Vrasja e oficerit të lartë të SHISH, Isa Çopa si dhe mosarritja e gjetjes së një piste për shkaqet e vrasjes së tij, me sa duket, më shumë se sa qeverinë shqiptare, ka shqetësuar qeverinë amerikane. Kjo për shkak të impenjimit të vakët për zbardhjen e kësaj vrasjeje makabre, ku policia dhe organet kompetente shqiptare po e orientojnë ngjarjen në një vrasje pa autor. Ndërkohë që me sa duket qeveria amerikane ka vendosur të merret seriozisht me të, duke sjellë disa ekspertë të specializuar të cilët zyrtarisht po merren me vrasjen e oficerit të lartë vendor të SHISH por, përtej saj, po hetojnë dhe për linjën ndërkombëtare të drogës, dhe kryesisht drogës që trafikohet nga iranianët dhe garda e saj revolucionare, e cila dhe sipas agjencive të specializuara dhe mediave botërore ka zgjedhur rrugën detare dhe ajrore shqiptare për të përdorur Shqipërinë si portal të hyrjes së saj në Evropë. Kështu, para disa ditësh, në Shqipëri kanë mbërritur dy ekspertë të lartë të CIA-s amerikane, të cilët kanë shoqëruar ekspertin e lartë të FBI, që solli dhe përgjigjet për serverin e kryeministrisë në ditën e demonstratës së 21 janarit, ku u vranë katër demonstrues të opozitës, përpara selisë së kryeministrisë. Pra ekspertët e lartë të CIA-s, të modifikuar pas një qëllimi zyrtar, po hetojnë për hesap të qeverisë amerikane ngjarjen makabre të vrasjes dhe djegies së oficerit të lartë të SHISH.
Hetimi i CIA-s
Në pamje të parë vizita së padeklaruar dhe e mistershme të dy ekspertëve të lartë tëCIA-s dukej sikur kishin ardhur për të sjellë rezultatet e hetimit të serverit të kryeministrisë, që ishte dërguar në SHBA nga ana e prokurorisë shqiptare për të parë të gjitha urdhrat e dhëna nga ana e zyrtarëve të lartë të qeverisë shqiptare dhe të Gardës së Republikës, në ambientet e kryeministrisë ditën e protestës së opozitës më 21 janar të këtij viti, ku gjetën vdekjen nga plumbat katër demonstrues. Ngjarje e cila po zvarritet pafund. Ndërkohë që mediat shqiptare publikuan se ekspertët amerikanë të FBI-së kishin sjellë rezultatet ku vërtetohej se serveri i kryeministrisë ishte “i pastër” pra ishte fshirë gjithçka duke mbyllur akoma më shumë misterin e këtyre vrasjeve, pakkush e ka vënë re se ishin tre ekspertë që mbërrirën në Rinas me avionin e kompanisë “Alitalia”, nga të cilët dy tëCIA-s, të cilët kishin ardhur me një mision krejt tjetër, atë të zbardhjes së vrasjes së mistershme të oficerit të lartë të SHISH, Isa Çopja. Njëri prej tyre ishte ekspert në çështjet e antiterrorit, i specializuar për të investiguar infrastrukturën logjistike të grupeve terroriste ndërsa tjetri ekspert për problemet financiare të terrorizmit.
Takimi në SHISH
Burimet saktësojnë se dy ekspertët e lartë tëCIA-s kanë qëndruar në Shqipëri katër ditë dhe intinerari Tiranë-Durrës ka qenë i përditshëm, ku nuk janë shmangur dhe takimet me shefin e SHISH shqiptar Bahri Shaqiri, por dhe me ekspertë të këtij shërbimi, i cili ende nuk gjendet nën diktatin e kryeministrit shqiptar. Në takimin me Bahri Shaqirin dhe shefen e kundërzbulimit shqiptar, ishte e pranishme edhe zonja Moor, e porsambërritur në Ambasadën amerikane në Tiranë. Në takim u diskutua edhe për sponsorizimin e elementëve të veçantë për të bërë karrierë në politikën shqiptare dhe administratën e lartë shtetërore, të cilët mbështeten fuqishëm nga shtete dhe entitete jomike apo armike të NATO-s. U diskutuan edhe investimet masive nga vende të Lindjes së Mesme të Madhe (Greater Middle East), kryesisht në fushën e pasurive të patundshme, sidomos në rezorte turistike, në lokacione kyçe të territorit shqiptar. Këto investime në pasuri të patundshme po bëhen jo vetëm për turizmin veror, por edhe atë dimëror që është një fushë pothuajse e virgjër në Shqipëri. Investimet po bëhen jo vetëm nga këto vende apo ish republikat sovjetike, por edhe duke blerë me çmim mbi tregun shërbime të zyrave të shquara avokatore europiane, kompanive të shquara të auditit apo avokatëve ndër më të mirët në Londër. Pista kryesore në të cilën po hetojnë ekspertët eCIA-s është vrasja për motive trafiku të drogës, në të cilën janë përfshirë shteti iranian por dhe qeveria shqiptare. Me sa duket Çopja po hetonte në mënyrë intensive në lidhje me këtë trafik, hetim për të cilin me sa duket kishin dijeni dhe shërbimet inteligjente amerikane, në kuadër të shërbimit inteligjent të NATO-s, organizëm në të cilin Shqipëria është anëtar me të drejta të plota por që pak ka dhënë kontributin e saj në drejtim të paktën të ruajtjes së konspiracionit. Kështu, oficeri i SHISH, Isa Çopa, ka dyshime se u vra nga agjenturat e huaja, të ndihmuara nga qeveria shqiptare, për aktivitetet mafioze dhe trafikun ndërkombëtar të drogës nga Irani, të cilët kishin përdorur Durrësin si pikë kontakti për të kaluar drogën në Evropë. Duke përdorur anije me flamur turk apo maltez, droga iraniane e drejtuar nga Garda e Revolucionit të ajtollahëve kalonte ngushticën e Otrantos për të depërtuar për në Evropë, duke e shkëmbyer këtë mall të cilësisë së parë të drogës së prodhuar në Afganistan, si një destinacion të kërkuar në Evropë, ku përdoruesit janë të shumta. Me sa duket oficeri i lartë i SHISH, Isa Çopja, ishte në dijeni të këtij trafiku të monitoruar dhe nga segmente të caktuara të qeverisë shqiptare por dhe pjesëtarë të familjes në pushtet që mbulojnë këto segmente, dhe kishte përgatitur informacionin e duhur për ta kaluar jo vetëm në duart e shërbimit sekret shqiptare dhe zyrat qendrore të tij, por dhe në ato të shërbimit inteligjent amerikan dhe të NATO-s. Burimet saktësojnë se dekonspirimi ka ardhur nga segmente të caktuara brenda SHISH në Tiranë, të cilët pasi kanë informuar të interesuarit apo kapot e këtij trafiku që marrin pjesën e tyre si pikë kontakti për dogën afgane të trafikuar nga Irani, është zbatuar dhe plani i eliminimit të oficerit të SHISH, Çopa...............Pra jepen për rrugën Tiranë-Elbasan, por në të vërtetë kalojnë në buxhetin e shtetit shqiptar, për përballimin e krizës në vend, por dhe përfundojnë në xhepat e zyrtarëve të lartë të policisë dhe të shtetit shqiptar, prapa të cilëve qëndron kupola qeverisëse në Shqipëri dhe familja e saj. Këto janë pista të forta hetimi dhe në të ardhmen pritet të jepen detaje më zyrtare në lidhje me këtë aferë vërtetë të mistershme të trafikut të drogës iraniane, e cila deri më tani ka prodhuar vetëm një viktimë, zyrtarin e lartë të SHISH, Isa Çopja.
http://gazeta-lajmi.info/vrasja-e-copes-hetime-nga-cia/

Wurde der Geheimdienst Offizier Iso Copa, in Durres zu Tode gefoltert und “entsorgt"?

Nun am 1.11.2011 steht es fest, das ein Selbstmord vorgetäuscht wurde (im kaum bekannten neuen und illegalen Siedlungs Projekt der PD Mafia von Durres), und Isa Copa eindeutig ermordet wurde. Die Rechts Experten auch aus Deutschland stellten fest, das Iso Copa ein Blut Gerinsel an der Vorderseite des Kopfes hatte, also kurz bevor er verbrannt wurde, niedergeschlagen wurde.

Der Tatort, wo noch Glas Splitter liegen, direkt hinter dem Ex-Militär Stützpunkt
Prosecution: Secret Service Agent death, not suicide
Die heutige seriösere Presse, welche auch Insider Informationen hat, berichtet heute darüber, das der tode Geheimdienst Mann: Iso Copa, der 11 Jahre für den Geheimdienst arbeitete, Schlag- und Folter Spuren hatte und dann auf dem einsamen Weg, nördlich des Ex-Militär Stützpunktes entsorgt wurde, und einen Selbstmord vortäuschte. Er wollte wie sein Sohn mitteilte, in Kürze Namen outen, welche das grosse Rad in Durres drehen.
Man hatte die Leiche im Auto plazierte und das Fahrzeug von aussen mit Benzin übergossen und angezündet. Das Auto hatte sogar Einschusslöcher und Herr Iso Cipa, war seit kurzem Chef der Anti Terror Einheit von Durres. Sein Handy, wurde unversehrt ausserhalb des Fahrzeuges gefunden, wo angeblich noch eine sms geschrieben wurde. Auch wenn die Ermittlungen noch 14 Tage andauern, über die wahre Todes Ursache (das Ergebniss wird oft nach Wunsch geliefert im Verbrecher Staat Albanien), so spricht man heute klar von Mord, weil Herr Iso Copa, nicht nur den Landraub der Kononi Mafia untersuchte (wo sogar nun für einen Prozess, im Auftrage der Familie Toptani) der US Botschafter intervenierte. Eine video reportage unten! Es gibt etliche Morde in Albanien, die nie aufgeklärt wurden, aber die Betroffenen waren immer der Regierung und bestimmten Ministern, wie Sokol Olldashi, oder einem Enkeled Alibeaj im Wege. Herr Copa, war der verantwortliche Geheimdienst Offizier, der das Albanische Schiff “Pyramis”, vor kurzem stoppte in Zusammenarbeit mit dem NATO Geheimdienst, wegen Waffenschmuggel u.a. in den Irak, zu Gaddafi, aber auch Waffen für die Hisbolla und in Iran. Alles mit Hintermännern der Serbischen Mafia rund um Damir Fazllic, dem Geschäftspartner der Berufsverbrecher Salih Berisha und Lulzim Basha, um nur 2 Namen zu nennen. siehe Artikel unten, aber genau so ist es: Geheimdiensten ist bekannt, das der Durres Hafen, wieder unter Kontroller der US-Albanischen Mafia ist.
Der zu Tode gekommene Geheimdienst Offizier Iso Copa, war vor allem Haupt Ermittler rund um den grossen Betrugs Landraub im Bezirk Durres, der Salih Berisha Mafia, prominenter Krimineller, wie Agim Hoxha, Dashamir Gjoka, aber ebenso in die Aktivitäten der Serbischen Mafia und anderer Mafia Organisationen im Raum Durres, rund um die EUROMAX Supermarkt Kette, einem der grossen Geldwäsche Projekte, der Fatos Nano Mafia mit Ilir Meta, vor 10 Jahren schon, wo dann grosse Geldsummen in Appartments Blocks, Hotels und Ferienanlagen gewaschen werden. Immer im hohen Tausender Hektar Bereich, des Landraubes, von Morden an echten Grundstücks Erben, gefälschten Testamenten, kriminellen Richtern — ein Thema ohne Ende in Albanien, weil Hunderte von Appartments Blocks und Hotels nicht legalisert werden können.


Der Mord am Albanischen Geheimdienst Offizier: Iso Capo, welcher gegen die Regierungs Mafia ermittelte
Digjet në makinë, oficeri i SHISH po hetonte pronat e gjyqtarit Konomi
Isa Çopa (djathtas) Makina e djegur10:14 am | Në shtator Isa Çopa mori urdhër për të zbardhur konfliktet e trojeve në bregdet Gjendet i djegur oficeri i SHISH Gjendet i djegur në makinën e tij oficeri i Shërbimit Informativ Shtetëror në Durrës prej 11…
 
Der Mord am Albanischen Geheimdienst Offizier: Iso Capo, welcher gegen die Regierungs Mafia ermittelte Beton ohne Ende, die der Bruder des Buergermeisters, hat eine Beton Firma in der Mafia Hochburg in Shiak

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen