Translate

Dienstag, 20. November 2012

Die Plünderungs Nomaden aus Albanien und 5.000 Anzeigen im Kosovo gegen Baum Fäll BanditenDie Albanischen Banditen, machen Raubzüge auch in den Kosovo, wo das inzwischen ein erhebliches Problem ist.
Diebe kommen aus Albanien 
Border Dorfbewohner beklagen Dragash Diebe, die aus Albanien kommen. Sie sagen, sie stehlen Vieh, cut Wald, Wiesen und nehmen kositin die Gefäße des Hauses …
 aus DW und Balkanblog

In Albanien geschieht Nichts gegen diese Banditen, welche bereits die Wälder von 34 % des Landes auf 9 % reduziert haben und TV Aufnahmen hierüber werden von der Banditen Polizei wie dem Fatmir Mediu Mafia Ministerium ignoriert. Diese Top Mafiosi aus Schwer Verbrecher Clans im Forst Ministerium, gaben sogar illegale Lizensen, für Steinbrüche in National Parks und Kies Entnahme für Baufirmen, in geschützten Fluss Betten, nahe bei Städten. Selbst in Tirana zerstörten die Taliban wertvollste Bäume, oder in hoch krimineller Methode

Live Aktionen, der kriminellen Pyschopaten der Stadt Durres und er der kriminellen Familie, welche den Präfekten stellt.

So sah es aus, bei erneuten Regierungs Antritt von Salih Berisha, wobei der linke Bau, bereits illegal die Strand Zufahrt ab 2000 verschloß. Alle Bäume sind nun zerstört, durch die Bau Mafia mit Politik Verbindungen.

Alles muss mit Fälschungen vernichtet werden.

an der Küste in geschützten "Zone Touristik", wo der Bürgermeister der Mafia Stadt Vangjush Dako und andere Verbrecher wüten. Antike Stätten betonieren die Banden auch noch in 2012 zu.
Durres Antike Stadt Betonisierung
die uralte Antike Stadt Durres, wo nur auf dem hinteren Teil bei der Post, schon gebaut war Ende 2010.

Im Kosovo unternimmt man etwas dagegen, will auch Wald Wächter aufstellen, und bringte jeden Kriminellen (5.000 in 2012) zur Anzeige, wo oft aber nur geringe Busßgelder verhängt werden

Toleranca ndaj prerësve ilegalë po shkatërron pyjet
Publikuar: 19.11.2012 - 10:11
Prishtinë, 19 nëntor – Gjatë këtij viti mbi 5 mijë fletëparaqitje kundërvajtëse dhe penale janë shqiptuar për prerësit ilegalë të pyjeve të Kosovës. Përfaqësues të Agjencisë Pyjore të Kosovës (APK) bëjnë të ditur se mbi 35 për qind të rasteve që zihen duke prerë drunj ilegalisht lidhen me persona recidivë. 

Kryeshefi i kësaj agjencie, Ahmet Zejnullahu, ka potencuar se sfida më e madhe lidhur me këtë dukuri është neglizhenca e gjykatave për t’i shqyrtuar këto lëndë dhe për të dhënë ndëshkimin e duhur sidomos për prerësit recidivistë të pyjeve.

“Nuk jemi te kënaqur me shqyrtimin e lëndëve, e cila dallon nëpër komuna. Shumica e fletëparaqitjeve, mbi 50 për qind të tyre, për shkak të vjetërsisë nuk shqyrtohen fare, ndërsa në shumicën e rasteve edhe ato që shqyrtohen jepen gjoba shumë të ulëta që nganjëherë më shumë janë stimuluese sesa ndëshkuese”, ka thënë Zejnullahu.

Ai ka potencuar se për mbrojtjen e pyjeve autoritetet komunale kanë marrë një varg aktivitetesh dhe se ende funksionojnë pikat permanente të kontrollit në disa rajone që janë të vendosura së bashku me Policinë e Kosovës (PK) si në grykën e Deçanit, të Rugovës, Kaçanikut etj. “Agjencia e pylltarisë ka nënshkruar një memorandum mirëkuptimi së bashku me PK-në që sidomos në grykën e Deçanit të ketë kontroll 24-orësh për ta parandaluar dukurinë e prerjes”, ka thënë Zejnullahu.

Zejnullahu ka bërë të ditur se Inspektorati qendror i Pyjeve  në kuadër të APK-së nga janari deri në shtator të këtij viti ka kryer mbi 600 kontrolle në subjekte afariste, drejtori rajonale, komuna, tregje, qarkullim rrugor dhe ngastra pyjore.

“Janë konfiskuar 1 mijë e 400 metra kub masë drunore, ndërsa numri i fletëparaqitjeve të ushtruara për veprime ilegale të prerjeve dhe aktiviteteve të tjera pa leje në pyje dhe toka pyjore në këtë vit është 5 mijë e 466 fletëparaqitje”, ka thënë Zejnullahu.

Ai ka pohuar se gjatë këtij viti do të bëhet edhe pajisja me armë për rojat e pyjeve, gjë që i shkon në funksion “mbrojtjes më të mirë” të pyjeve.  

Po ashtu, sipas Zejnullahut, këtë vit janë duke u pyllëzuar 545 hektarë sipërfaqe të zhveshura në tërë Kosovën. “Pyllëzimi kryesisht bëhet me drunj halorë, si dru teknik. Një druri të tillë i nevojiten mbi 30 vjet që të rritet. Kjo bëhet me qëllim të përmirësimit të pyjeve dhe mbrojtjes së ambientit”, ka shtuar ai..........http://kohaditore.com/?page=1,3,123821

Ex-NATO Chef: Lord Roberston: “the KLA were responsible for more deaths in Kosovo than the Yugoslav [Serb] authorities had been.” 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen