Translate

Samstag, 31. Oktober 2009

Europol: Shqipëria, portë për drogën në BE
Europol Bericht: Albanien ist ein Land wo jeder mit gefälschten Papieren durchreisen kann um Drogen und Waffen zu transportieren., Die meisten Institutionen funktionieren nicht, wie der EU Report im Oktober 2009 feststellt.

EUROPOL: Albanians play key drug trafficking role

27/10/2009

TIRANA, Albania -- EUROPOL says criminal groups led by Albanians challenge European organisations via drug trafficking. In its annual report published on Monday (October 26th), the European police noted that Albania is believed to play a central role in drug trafficking and maintains strong connections with Kosovo and Italy in human trafficking, heroin and marijuana smuggling.

In other news, the US State Department issued its annual International Religious Freedom report Monday, noting that Albania respects religious freedom, as provided in its constitution. The report added that the use of religious symbols is allowed in public institutions and the government respects these freedoms. According to the report, there are no indications of social discrimination based on religious grounds in Albania. (Shqip, Gazeta Shqiptare, Panorama, Shekulli - 27/10/09; News 24, Top Channel - 26/10/09)T

Europol: Shqipëria, portë për drogën në BEEuropol ka publikuar sot raportin e vitit 2009 mbi krimin e organizuar, në të cilin Shqipëria konsiderohet si vend burim i organizatave kriminale. Ky raport thekson se trafiku i kokainës është në rritje duke cilësuar se transporti i kokainës drejt vendeve të BE kalon nëpërmjet Shqipërisë. Policia Europiane në raportin e saj përmend grupet etnike shqiptare si të përfshira në këto trafiqe.

Madje, raporti thotë se grupet kriminale shqiptare sfidojnë organizatat evropiane, si për shembull ato italiane, që janë mjaft aktive në trafikun e drogës.
Sipas raportit, trafiku i drogës kontrollohet nga shqiptarët të cilët sigurojnë bazat e drogës në Evropën Juglindore.

Gjithashtu, në dokument thuhet se lidhjet mes Shqipërisë dhe Italisë për trafikun e qënieve njerëzore mbeten ende të fuqishme.

Shqipëria konsiderohet gjithashtu qendër për transportin e heroinës, ndërsa gjithë rajoni i Ballkanit si zonë origjine dhe tranziti për falsifikimin e parave dhe trafikun e armëve.
(m.a/BalkanWeb)

1 Kommentar:

  1. Es gibt kaum staatliche Hilfe im Kosovo und wie der Europol Bericht darstellt, schlittern deshalb viele in Mafia Kanäle

    AntwortenLöschen