Translate

Samstag, 31. Oktober 2009

Juristische Strategien im Tourismus von Albanien, um die illegalen Mafia Bauten nur zu legalisieren

Es geht vor allem um die alten Rechte der "Persona e Stimulore", welche bis 2005 Touristische Zonen, mit Sonderrechten erhielten. Oft sind diese Zonen, dann illegal weiter verkauft worden, wo hier ein Neu Anfang zu einer neuen Regelung gemacht wird. Das waren vor allem zwischen 1998 und 2005, grosse Mafia Geschäfte, wobei das bekannteste das gescheiterte Projekt vom Dritan Celaj ist, mit dem Projekt in der Bucht von Kakomese mit dem Club Med.

Hinzu kommen Mafiöse Umtriebe bekannter Krimineller, welche direkt erneut in der Politik angesiedelt sind.

Besonders extrem ist die Geschichte des Rrahman Selmanllari, enger Freund des Sohn des PM Salih Berisha, der wegen Drogen Schmuggels mit Diplomaten Pass in Italien 2008 festgenommen wurde und auch eng mit dem Mafiösen Betrugs Geschäft um die Gerdec Kathastrophe verbandelt ist. Der hat ohne zu bezahlen mit gefälschten Kompensierungs Dokumenten fast 60.000 qm Land bei Orikum sich illegal mit Mafiösen Notaren und Richtern illegal angeeignet.

Was für ein Witz diese Regierung ist, mit 6 kriminellen Ministern und gegen 3 laufen Anklagen durch die Task Force Staatsanwaltschaft: Genc Ruli, Fatmir Mediu und natürlich der sogenannte Innenminister Lulzim Basha.

Drogen Geldwäsche ohne Ende an der gesamten Küste von Albanien. Praktisch alle Hotels, Bars, Restaurant sind mit Geldern aus kriminellen Geschäften gebaut worden. HIer werden Grundstücke verkauft, welche dem Staat gehören und auch hier hat Lulzim Basha seine Finger drinnen, wie in den dubiosen Geschäften um Damir Fazllic, über seinen Schwager Erion Jusifi. Rrahman Selmanllari, hat sich illegal Grundstücke angeeignet, und eine angebliche Kompensierung für andere Grundstücke erhalten. insgesamt fast 60.000 qm beste Grundstücke in Orikum und wie so oft von korrupten Notaren bestätigt. Die prominensteten Verbrecher wie auch Alban Yhillari gehören zu diesem System und viele Politiker wie Edi Rama, Artan Lame etc..

Miku i Shkëlzen Berishës del pronar në Orikum
Shkelzen Berisha

VLORE -Skandal me pronat e Orikumit. Pas marrjes së lejes së ndërtimit në zonën bregdetare qëndron Rrahman Selmanllari, shoku i ngushtë i djalit të kryeministrit Shkëlzen Berisha. Sipas dokumenteve të bëra publike dje nga vetë banorët e Orikumit, të cilët kanë pronën në përdorim në bazë të ligjit 7501, një ndër pronarët ndërtues në tokën që po u zaptohet atyre rezulton të jetë Rrahman Selmanllari, personazhi më i lakuar kohët e fundit si shoku i ngushtë i djalit të kryeministrit. Dokumenti tregon qartë se i fundit në listën e 7 personave që kanë nxjerrë lejen e ndërtimit, të mbrojtur tashmë edhe nga Bashkia, figuron edhe emri i Rrahman Selmanllarit, i cili nuk dihet sesi është bërë pronar toke në Orikum.Bizneset turistike tani edhe pronarë të truallit

26-10-2009
Pa praninë e opozitës, deputetët e djathtë në Komisionin e Ligjeve i kanë dhënë “ok” propozimit të ardhur nga Ministria e Drejtësisë, sipas të cilit blerësi i një vile në fshatin turistik bëhet dhe pronari i truallit ku është ndërtuar vila si dhe i sipërfaqes përrteh godinës.

Miku i Shkëlzen Berishës del pronar në Orikum

Shkelzen Berisha
VLORE -Skandal me pronat e Orikumit. Pas marrjes së lejes së ndërtimit në zonën bregdetare qëndron Rrahman Selmanllari, shoku i ngushtë i djalit të kryeministrit Shkëlzen Berisha. Sipas dokumenteve të bëra publike dje nga vetë banorët e Orikumit, të cilët kanë pronën në përdorim në bazë të ligjit 7501, një ndër pronarët ndërtues në tokën që po u zaptohet atyre rezulton të jetë Rrahman Selmanllari, personazhi më i lakuar kohët e fundit si shoku i ngushtë i djalit të kryeministrit. Dokumenti tregon qartë se i fundit në listën e 7 personave që kanë nxjerrë lejen e ndërtimit, të mbrojtur tashmë edhe nga Bashkia, figuron edhe emri i Rrahman Selmanllarit, i cili nuk dihet sesi është bërë pronar toke në Orikum.

Banorët e zonës të cilët kanë qenë edhe në protestën e dy ditëve më parë tregojnë se tokën e kanë marrë në përdorim bazuar në ligjin 7501, një ligj konsensual i dy dekadave të para mes PD e PS. “Në kohën e komunizmit, kjo tokë ka qenë kënetë. Dhe kjo është e njohur nga të gjithë. Nuk e dimë sesi dolën këta njerëz si pronarë të kësaj toke, kur ajo nuk ka qenë asnjëherë në pronësinë e askujt, dhe vetëm në vitin 1996, na është dhënë në përdorim ne punonjësve të ish Ndërmarrjes Bujqësore, bazuar në ligjin 7501” thonë banorët. Ata ankohen gjithashtu se çështja ka shkuar edhe në gjykatë, por akuzojnë gjyqtarët e Vlorës për ineficensë, madje edhe zgjatje të procedurave, thjesht për t’i hapur rrugë një ndërtimi të tillë. “Në të gjitha seancat që janë vendosur për t’u bërë, ku ne kemi hedhur në gjyq këta njerëz, asnjëherë nuk janë zhvilluar.
Rrahman Selmanllari nuk dihet sesi e ka gjetur pronësinë në këtë truall dhe më pas, duket qartë se vendimet që duhet të nxirreshin nga bashkia e Orikumit kanë qenë më të thjeshta. Rrahman Selmanllari, është njeriu që përfaqësoi denjësisht kompaninë SAC (amerikane), në tratativat për të marrë fishekët shqiptarë dhe për t’i çmontuar. Emri i tij u përmend për herë të parë në aferën korruptive të Gërdecit, edhe pse prokuroria nuk mori ndaj tij asnjë masë. Kësaj rradhe, shoku i djalit të kryeministrit, duket se është i përfshirë në një aferë tjetër, ndoshta më të vogël se ajo e Gërdecit, por që tani gjendet përballë një grupi më të madh qytetarësh të rebeluar për pronën e tyre.


Shkëlzen Berisha, Sohn des Albanischen Premier Minister Salih Berisha ist einer der übelsten Mafia Bosse in Tirana und Weltweit unterwegs

Shkëlzen Berisha, ist nicht nur in die übelsten Betrügereien in den CIA Waffen Geschäften ( um die Kathastrophe von Gerdec )

aus Balkanblog

Rahman  Selmanllarin

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen